Team Carlee

Home Stal Carlée Hoefsmederij Paarden Paarden IM Het Team Sponsors Profiel Desiree Agenda Nieuws 2019 Veulens 2022 Veulens 2023 Links Contact Te koop

Heijenrath 19 juli 54 km in tropische omstandigheden

Last minute besloten om met Fusion de 54 km te rijden in Heijenrath als test en training. Als hij goed was zou ik me inschrijven voor CEI2* in Lanaken. Desiree had paar dagen voor de wedstrijd zomervakantie dus op donderdagochtend al vertrokken om eerst 2 dagen samen te trainen. Desiree haar pony Zarif ging ook mee. Mooie camping gevonden een paar km vanaf de water doorgang (de Gulp) van de wedstrijd route. Alle dagen temepraturen verwacht van ruim 30 graden. Besloten om begin van de avond pas te gaan rijden, maar ook toen was het nog vrij warm en ontzettend veel last van ongedierte. Ruim 2 een half uur  en 22 km gereden en een deel van de wedstrijd route vast verkent. Totaal anders rijden dan wij gewend zijn, stenige ondergrond en flink klimmen en dalen. Erg mooi! Het water vormde voor Desiree en Zarif nog een kleine uitdaging na wat overtuiging ging ook Zarif het water in. Onderweg zijn er regelmatig plaatsen waar de paarden konden drinken.

Volgende dag vroeg op gestaan om nogmaals te rijden, nu de andere kant op om daar een deel van de wedstrijd route te rijden. Temperatuur liep al weer flink op dus rustig aan gereden. Onderweg met Opa afgesproken om ergens te ontbijten. Paarden konden even rusten in de schaduw en wij genieten van verse croissants. Weer een route van ongeveer 22 km gereden, de paarden op de camping lekker gewassen en weer in de wei gezet. Wij zijn `s middags naar Lei geweest en hebben Desiree haar oude Pony Sheridon bezocht die nu in duitsland staat. De volgende dag was de wedstrijd.

Weer vroeg op gestaan spullen in orde gemaakt en op pad met Fusion. Zarif achter gelaten in het weiland op de camping. Bij aankomst op het wedstrijdterrein bleek de vetgate en de keuringen op het andere veld te zijn. Dus alles direct mee genomen zodat we niet steeds heen en weer hoefde te lopen. Fusion voor gekeurd, was prima in orde. Vetgate verder ingericht we waren maar met zijn 3en (Desiree, Opa en ik) dus flink aanpoten met al het water wat met deze temperaturen zeker nodig was. Net op tijd klaar met zadelen en erop. Fusion had een goede bui en was super relax klaar voor de eerste ronde van 34 km. Vooraan gestart met Michelle eerste km`s gedraafd en de steile afdaling naar beneden gestapt met een flink aantal ruiters achter ons aan. Er werd rustig gereden de stukken waar het kon hebben we gegaloppeerd, maar merendeel was vooral draf en steeds weer stap voor de afdalingen. Fusion en Gysghun kunnen het prima samen vinden. Bij het eerste groompunt hadden wij wat meer tijd genomen dan de andere en zo lagen wij niet meer voorop. Voor ons beide was het doel goed uitrijden en in Lanaken starten op de CEI2*. De route rustig verder vervolgd. Paarden dronken goed, bij aankomst van de vetgate waren opa en Desiree er nog niet. Lei was gelukkig wel op het terrein en hielp mee met Fusion koelen en afzadelen. Toen opa en Desiree er waren nog even gekoeld en net even na Michelle de keuring in. Fusion was prima in orde zelfs zijn turgor ondanks de tropische omstandigheden. Vanwege de hitte was de vetgate verlengd van 30 naar 45 minuten. Fusion verzorgd en weer klaar voor de volgende ronde van 20 km. Michelle was iets voor mij weg gegaan al snel reden we weer samen. In deze ronde zaten beide water doorgangen heerlijk verkoelend voor de paarden! Chris was zo aardig om zelf ook in de gulp te staan en de paarden te koelen door wat water over hun hals heen te gooien. De temperatuur was inmiddels  flink opgelopen en onze snelheid lag laag, maar nog binnen de minimale snelheid. In deze ronde zat een stuk waar je een heel eind kan galopperen dat hebben we dan ook gedaan! Nog een laatste lusje en waren alweer bijna terug. Wederom dronken de paarden goed deze ronde. Bij het laatste groompunt bleken we 2 en 3 te liggen met een paar minuten achterstand op nr 1. Beide gingen we voor uit rijden dus nr 1 laten gaan en de laatste km`s rustig afgelegd. Finish in een vlotte galope hand in hand waar Fusion net zijn neusje iets voor was. We waren 2 en 3 nu nog half uur wachten tot de nakeuring. Flink blijven koelen en gelukkig was er inmiddels wel een klein windje op het terrein waardoor het iets minder heet leek.

Beide paarden goed gekeurd! Fusion terug gebracht naar Zarif welke rustig stond te eten in de wei. En weer terug voor de prijsuitreiking deze bleek wat later omdat er iemand verdwaald was. Met een leuke prijs weer terug naar de camping alles opgeruimd en weer een lange weg naar huis. Het was het zeker waard. Unieke omgeving, wedstrijd met buitenlands karakter maar toch in Nederland. Zarif kennis gemaakt met zijn eerste heuvels onder het zadel wat hij best zwaar vond :). Zarif heeft de komende 6 weken rust, omdat Desiree bijna de gehele zomervakantie weg is. Fusion train ik rustig door voor Lanaken over 2 weken.


Groetjes Vicky