Team Carlee

Home Stal Carlée Hoefsmederij Paarden Paarden IM Het Team Sponsors Profiel Desiree Agenda Nieuws 2019 Veulens 2022 Veulens 2023 Links Contact Te koop

Vicky Larsen

Ik rij sinds mijn 4de paard en ben in  1995 voor het eerst in aanraking gekomen met de endurancesport.

Ik heb leren rijden op een shetlander op dressuurstal van der Holst in Noordwijk. Na een aantal jaar kwam mijn eerst eigen pony een 19 jarige Welsh A pony Kwikkie. Ik stond op de oude Noordwijkse manege wat inmiddels geen manege meer was, maar een leuke gezellige plek met een aantal pensionklanten. De eigenaar had meestal ook een aantal handelspaarden, waar ik regelmatig op reed. Als snel volgde een 2de paard een arabier Maid Joiya. De klik was er helaas niet en na een jaar proberen werd ze weer verkocht. Ik was te groot voor mijn pony Kwikkie en ben toen op de arabier van mijn moeder gaan rijden, Bastian Namihra.

In 1995 organiseerde onze toenmalige ruitervereniging de Rijnmondruiters een endurancewedstrijd. Mijn moeder en de moeder van Lisette hielpen mee met organiseren en ons leek het wel leuk om mee te doen. Het was ontzettend leuk! Het jaar erna deden we weer mee. Sinds die tijd ben ik altijd betrokken geweest met het organiseren van de Endurance Katwijk zoals iedereen het nog noemt, inmiddels is de startlocatie verplaatste naar Wassenaar en heet de wedstrijd Endurance by the Sea.

Na een paar keer endurance Katwijk te hebben gestart ben ik lid geworden van de Der, nu de Kev. Meerdere wedstrijden door het hele land volgden. Helaas bleek de arabier van mijn moeder niet geschikt voor de langere klassen. Mijn eigen paardenbestand was inmiddels flink uitgebreid. Amigo een D pony en 2 nakomelingen van haar, daarnaast had ik nog een aantal pony`s waar ik kinderen paard rijles gaf. Ik heb met diverse paarden gestart zowel endurance klasse 1 en 2 als dressuur.

Met mijn merrie Larena heb ik ruim 1300 goed gekeurde wedstrijdkilometers gereden waaronder ook een aantal klasse 3 en zellfs een 100+! Naast endurance reed ik met haar M1 dressuur en waren we regelmatig te vinden op onderlinge spring- en crosswedstrijden.

In 2009 heb ik een jong paard gekocht Fusion een Anglo Arabier van 3,5 jaar oud en onbeleerd. In het begin was het een draak en we hebben menig strijd gehad. Van jong ongespierd paard is hij nu uit gegroeid tot een fijne km vreter die in 2014 zijn eerst internationale wedstrijden heeft gelopen.

Wedstrijd resultaten