Team Carlee

Home Stal Carlée Hoefsmederij Paarden Paarden IM Het Team Sponsors Profiel Desiree Agenda Nieuws 2019 Veulens 2022 Veulens 2023 Links Contact Te koop

Carlee`s Larena

Lusitano merrie van 2000

Vader onbekend

Moeder onbekend

stokmaat 1.63m

Wedstrijden: M1 +7  winstpunten

Endurance klasse 3 +3 winstpunten

Larena hebben we op donderdag 19 oktober 2017 in laten slapen.

Bedankt voor de mooie jaren!

Foto`s

Larena kocht ik als 4 jarige met als doel dressuur te gaan rijden en af en toe een endurance wedstrijd. Larena was zadelmak ik heb haar verder opgeleid. Naast dressuur lessen volgden we bij onze rijvereniging in de zomermaanden ook cross lessen.

Dressuur ging voorspoedig en na ongeveer een half jaar onder het zadel zijn we gaan starten in de B. De B sloten we goed af als reserve kampioen van Zuid Holland! We zijn zijn tot de M1 met 7 winstpunten gekomen. Inmiddels hadden we ook al een aantal keer endurance gestart wat ontzettend goed ging en waar ze ook heel veel lol in heeft!

Larena heeft in haar endurance carrière ruim 1500 goedgekeurde kilometers gelopen. Ze is klasse 4 startgerechtigd, dit is er helaas niet van gekomen. Het is een vrij zwaar paard wat blijft doorlopen. Met name de aanbiedtijden in de vetgates waren relatief lang. Ze kreeg ook wat problemen met de collaterale banden.

Ze heeft ruim een half jaar rust gehad en was tevens pleegmoeder voor een moederloos veulen. Larena accepteerde het veulen alsof het van haar zelf was. Hiermee kwam het idee om zelf een veulen te fokken. Jeanette heeft een goedgekeurde arabische hengst  Yoram.

11 maanden later werd hij geboren Carlee`s Yoor Independent.

Larena is nu voornamelijk recreatie paard voor een aantal enthousiaste bijrijders. Soms gaat ze nog mee op wedstrijd endurance of cross. Hier geniet ze nog steeds van.