Team Carlee

Home Stal Carlée Hoefsmederij Paarden Paarden IM Het Team Sponsors Profiel Desiree Agenda Nieuws 2019 Veulens 2022 Veulens 2023 Links Contact Te koop

Teteringen 23 Mei Vicky en Fusion 84 km

Na de tegenslag in Leersum, gestopt op 62 km wegens een snee in zijn kroonrand besloten om Teteringen een langzame 80 te rijden ter voorbereiding van de 2* in Ermelo op 5 juni. Tevens ter begeleiding van Desirée voor haar, haar eerste 80! En Melisa reed ook gezellig mee met haar jonge arabier Khalabi.

De start was om 8 uur dus om 5 uur al vertrek naar Teteringen. Na aankomst de paarden los gestapt en wat laten grazen, op naar de voorkeuring. Alle 3 oke dus zadelen en naar de start. Deze verliep prima. De eerste ronde heel veel gedraafd met wisselend een galopje en stap. In de vetagte met 4 minuten kunnen aanbieden, alle 3 zonder problemen door de keuring. Na half uur vetgate op stap voor de 2de ronde van 31 km. Tempo iets opgevoerd en ondanks de regen fijn gereden. Helaas was Tahil een km of 5 voor de vertgate een voorijzer kwijt, besloten om door te rijden en in de vetgate een ander ijzer onder te slaan. Fusion met 4 minuten kunnen aanbieden. Tahil had ietsje langer nodig en moest later terug voor een recheck. Zijn darmgeluiden konden wat beter, dus flink ruwvoer eten. Recheck was goed zijn ijzer was er door René weer onder geslagen, dus we konden op pad voor de laatste ronde van 22 km. Ieder groompunt de tijd genomen zodat de paarden konden snacken van gras en kuil. Laatste groompunt hebben ze allemaal goed gedronken we waren er bijna! In een drafje over de finish en daarna de paarden verzorgd en laten eten en drinken. Goed blijven stappen om te voorkomen dat ze stijf werden. Dekens op want de er stond er een venijnig windje. Spannendste moment van de dag! De nakeuring Fuus was goed en nog heel fit! Khalabi van Melisa ook goed en toen Tahil nog. Laatste ronde rustig aan gereden en goed tussendoor laten eten. Gelukkig was ook hij goed!! Hiermee heeft zowel Tahil als Desirée hun eerste 80 goed uit gereden.

Wedstrijd Surae (Teteringen)

’s ochtends moest ik al om 4 uur mijn bed uit. Na het ontbijt zijn we naar de paarden gegaan, daar heb ik Tahil en Fusion gepakt en ondertussen koppelde mijn moeder en René de trailer aan. Ik heb Tahil gepoetst en mijn moeder Fusion daar mee klaar zijn we de paarden gaan inladen.

Op het wedstrijd terrein aan hebben we de paarden uit geladen en hebben Jeanette en ik met de paarden gelopen en laten grazen, ondertussen pakte mijn moeder, René en opa de auto uit en koppelde de trailer af. Daarna zijn we met de paarden en de vetgate spullen gaan lopen naar de voorkeuring daar hebben Jeanette en ik nog lekker met de paardjes gestapt en ondertussen werd de vetgate op gebouwd en heeft mijn moeder ons aangemeld. Na dat mijn moeder ons had aangemeld zijn we gaan keuren, alles was daar in orde. Na het keuren waren Natasja en Carin ook aangekomen voor mee te helpen met groomen. Daar klaar zijn we naar de auto gelopen en heb ik mijn joppers aangedaan en mijn chaps aangedaan. Daarna zijn we de paarden gaan opzadelen en zijn we naar de start toe gegaan. Na een paar minuten wachten mochten we van start. Het eerste rondje hebben wij rustig aan gereden met een snelheid van 11,99 per uur, het was een rondje van 31 kilometer. In de vetgate aan gekomen heeft mijn opa mijn pony aangepakt en hebben we mijn pony afgezadeld. Mijn opa hielt de pony vast Natas en ik koelde en Carin telde, na 4 minuten konden we gaan keuren. Daar was alles helemaal goed. Na 30 minuten pauze mochten we weer veder naar het 2de rondje van 31 kilometer, dit keer met een snelheid van 13,12 per uur. Onderweg had mijn pony zijn ijzer afgetrapt waardoor ik René moest bellen om te vragen of hij zijn hoefsmid kist wilde meenemen en het ijzer der in de vetgate onder te slaan. Weer in de vetgate aangekomen heb ik gelijk mijn pony aan mijn opa gegeven zodat ik kon vragen of ik misschien eerst de hartslag ezo mocht laten doen en daarna terug komen voor te draven zodat het niet te veel tijd koste, dit keer hadden we 6 minuten de tijd nodig. Bij het keuren was alles helemaal goed, hij moest alleen meer hard voer eten en geen slobber. Na 40 minuten pauze mochten we het laatste rondje in van 22 kilometer, onderweg hadden de grooms gras geplukt en een beetje hooi mee genomen zodat mijn pony lekker kon smikkel. Dit rondje hebben we met een snelheid van 11,99 gereden en zijn we in een rustig drafje over de finish gekomen. Na 30 minuten hadden we de nakeuring. Daar was alles in orde.

Na de na keuring zijn we gaan opruimen en hebben we alles weer ingepakt, de paarden ingeladen en zijn we naar de prijs uitreiking gegaan. Daar kwamen we precies op tijd aan wand ze gingen net beginnen. Uiteindelijk was ik 2de van de jeugd en 3de van de klasse 3, 84 kilometer. Ik was en ben nog steeds super blij met deze prestatie want het was mijn eerste klasse 3 en die van Tahil. Na de prijsuitreiking zijn we met zin allen een patatje gaan eten en zijn we daarna weggegaan.

Weer aan gekomen op stal hebben we en paarden uit de trailer gehaald hebben ze een deken omgedaan en hebben ze lekker in het weiland gezet.

Bedankt allemaal voor het groomen! En René heel erg bedankt voor het ijzer er weer onder te slaan!


Groetjes Desirée