Team Carlee

Home Stal Carlée Hoefsmederij Paarden Paarden IM Het Team Sponsors Profiel Desiree Agenda Nieuws 2019 Veulens 2022 Veulens 2023 Links Contact Te koop

12 Mei Endurance Ermelo Vicky & Fusion

Heel vroeg ons bed uit voor een klasse 2 wedstrijd in Ermelo, Desiree en ik hebben de wedstrijd nog nooit eerder gereden. Om 6 uur vertrokken we van stal en om half 8 kwamen we bijna tegelijk aan met Carmen en Lei.

Desiree mocht een keer op Joker R starten, inmiddels 18 jaar en heel veel wedstrijdervaring! Carmen had nog een 40 km wedstrijd nodig voor de Cei kwalificatie met Saladin. Zo kwam het plan dat Desiree en Carmen samen zouden rijden. Voor Desiree een super leuke ervaring en met een verrassende uitslag, de eerste plaats!

Ik had mij met Fusion ingeschreven voor de 60 km, mooie training voor de 80 km van volgende maand en onder andere deze wedstrijd telt mee voor de Country Mill/ Cavalor Cup 2013. Vorig jaar waren wij de gelukkige die een jaar lang gratis voer van Cavalor hebben gewonnen!

De dag begon erg regenachtig. Na aankomst op het wedstrijd terrein Fusion uitgeladen en rond gestapt. Alle spullen verzameld voor de vetgate die Rene en Edward klaar gingen zetten en ik met Fusion op naar de voorkeuring. Was helaas spitstijd best lang staan wachten in de regen… Alles was prima in orde en we mochten van start! Eerst terug wandelen naar de trailer. Desiree en Carmen waren al druk bezig met zadelen hun moesten een half uur eerder starten. De dames uitgezwaaid en Fusion gaan zadelen en op naar de start. De massastart was om half 10 steeds meer deelnemers verzamelde zich en zo vertrokken wij met 18 combinaties tegelijk. Het weer werd beter en de eerste ronde ging prima met een gemiddelde snelheid van 16.22. Bij binnenkomst vrij vlot kunnen aanbieden met een hartslag van 56, we stonden op de 3de plaats. Een rustpauze van een half uur en daarna de volgende 30 km. Fusion deed het erg goed en de volgende ronde wilde ik meer galopperen. Deze ronde ging ook super goed en van de grooms hoorde ik dat we flink inliepen op nr 1 en 2. Bij het laatste groompunt bleek het nog minder dan een minuut te zijn. Laatste km`s meer door gereden en bij de oversteek zo`n 500 meter van de finish reed ik ze achterop en ben nr 1 en 2 gepasseerd. Reden we ineens op kop! Wedstrijdterrein op en in galop richting finish, Yes al eerst erover heen! Daarna nog even spannend binnen 10 minuten moet de hartslag onder de 60 zijn. We zijn voor zeker gegaan en de volle tijd benut, zijn hartslag was 54. De laatste ronde hebben we gemiddeld 20,12 per uur gereden. Na een half uur volgde de nakeuring, Fusion werd weer helemaal nagekeken en.... Ja hij is goed! Resultaat een mooie eerste plaats met een gemiddelde van 17,96 per uur. De prijs een nieuwe Uvex helm en de dag(en) na de wedstrijd een super fit paard in de wei.

12 Mei Ermelo Desiree & Joker R

Ik moest zondag ochtend heel vroeg me bed uit. Daarna gingen we mijn moeder haar paard op halen Fusion. Daarna gingen we naar Ermelo. Daar was Lei voor mij met Joker en Carmen was er met Saladin.

We gingen de paarden stappen en naar de voorkeuring alles was oke. Ik ging met Carmen een klasse 2 rijden van 40 km. We lieten de paarden nog even grazen en toen gingen we zadelen, op naar de start. Bij het eerste groompunt stonden Lei,Olav (opa) en Caila voor te koelen. Toen we waren aan gekomen bij de vetgate. Daar waren Jeanette,Lotte,Lei,Caila en Olav. Daar hadden we 20 minuten voor de hartslag van het paard onder de 60 te krijgen. Toen ze onder de 60 waren gingen we aan bieden. Alles was weer oke. Toen hadden we 30 min pauze, toen de tijd bijna voor bij was gingen we zadelen en op voor het 2de rondje. Bij het groompunt stonden Lei,Olav en Caila om de paarden te koelen. Toen we bij de finish waren stonden daar  Jeanette,Lotte,Lei,Caila en Olav. Daar hadden we 10 min de tijd voor de hartslagen onder de 60 te krijgen toen ze onder de 60 waren gingen we aan bieden. Na 30 min moesten we naar de nakeuring daar was ook alles goed en daarmee was de rit goed uitgereden.

Daar na gingen we de paarden in de trailer zetten en gingen Jeanette,Lei en Carmen naar huis. Bij de prijsuitrijking was Carmen 2de en Caila haalde haar prijs op ze heeft een halster hoofdstel gewonnen, ik (Desirée) was  1ste ik heb een Uvex helm gewonnen!!!

26 Mei 2013

De eerste meters op Yorin & Tommy!

Desiree op de puppy`s voor het eerst paar rondjes gestapt.