Team Carlee

Home Stal Carlée Hoefsmederij Paarden Paarden IM Het Team Sponsors Profiel Desiree Agenda Nieuws 2019 Veulens 2022 Veulens 2023 Links Contact Te koop

Zondag 2 maart

Heerlijke rit gemaakt door het kennemerland, 2 uur gereden en 14,6 km. Onderweg allerlei ‘wilde’ dieren gezien, zoals reeën, schotse hooglanders en koninkspaarden.

Bierbeek CEI1* 22 maart 2014 Vicky en Fusion

Super wedstrijd met een teleurstellend einde

Vrijdag zijn we vertrokken naar Bierbeek, vroeg in de middag aangekomen, alles klaar gezet en einde van de middag een stukje gestapt. Fuus voelde goed aan en was erg braaf. De volgende dag 7.45 was de start.

De start verliep rustig en in een drafje hebben we de eerste kilometers met een klein groepje afgelegd, na het eerste groompunt vielen er wat gaten en als snel reed ik alleen verder en haakte ik zo nu en dan weer aan bij iemand. De bodem was soms verraderlijk glad door de regen, ook de Belgische kasseien waren niet fijn om over heen te rijden. Na ruim 2 uur en 31 km waren we weer terug op het wedstrijd terrein. Snel kunnen aanbieden alles goed, op naar de tweede ronde. Deze was gelijk aan de eerste ronde en wilde ik wat meer galopperen waar mogelijk. Vlak voor ik weg mocht kwamen er 2 ruiters van de 80 km binnen. De paarden vonden de finish streep van houtmot erg eng, 1 van de paarden sprong op zij tegen het hek aan en als reactie sloeg het uit, de ruiter viel, paard los de verkeerde kant op… En toen mocht ik starten.

In rustig tempo gestart, loslopende paard rende weer terug richting het terrein dwars door de stroomdraden welke hij niet meer zag door de paniek.  Fusion vond het erg spannend, maar bleef netjes bij me. Het loslopende paard is uiteindelijk na een chaos te hebben veroorzaakt uren verdwenen in het bos. Vlak voor de finish van de 80 en 90 km kwam het paard weer vrijwel ongedeerd terug. Ons tweede rondje hebben we vrijwel alleen gereden, Fusion liep super fijn en luisterde heel goed. Voor we het wisten waren we terug op het terrein. Vrij snel weer kunnen aanbieden, alles goed en vlak voor vertrek terug voor de verplichte recheck. Ook deze was goed en we kregen groenlicht om de laatste ronde in te gaan. Deze ronde was compleet anders en liep over de veldwegen. Met 2 andere tegelijk gestart en vrijwel de gehele ronde samen gereden. Paarden liepen heel fijn samen, in deze ronde nog een flinke regen en onweersbui, dan vraag ik me wel eens af. Waarom doen we dit???? Fusion was ook deze ronde nog vol energie en de laatste 10 km lekker drammerig zoals hij kan zijn. De ronde van 28 km was wederom zo voorbij en daar was de finish al weer inzicht! 90 km hadden we erop zitten en wat voelde hij nog super fit aan! Keurig binnen de tijd aangeboden alles weer goed in orde tot de locomotie… Hij liep niet goed, nogmaals voor draven en helaas alle 3 de artsen waren het eens. Niet goed! In zijn carrière van totaal bijna 1000 wedstrijd km nog nooit op locomotie afgekeurd. Hoe kan dit nou? Het glibberige terrein, oude blessure die hij misschien in de winter in zijn ‘rustperiode’ heeft opgelopen? Geen idee. De dierenarts komt hopelijk met het antwoord en de oplossing.

Ontzettend jammer van onze eerste CEI. Ondanks het teleurstellende einde was het weer een mooie ervaring en liep alles gesmeerd! Op naar de volgende wedstrijd. Leersum 22 km Desiree met Zarif en Vicky met Rambo :)

Springwedstrijd bij de Voorruiters 23 maart

Van endurance de volgende naar het springen!

Aan de start René en Desirée beide in categorie laag. Voor René met Rambo hun eerste springwedstrijd na slechts 2 lessen te hebben gehad. Het eerste rondje vond hij erg spannend, wat resulteerde in een paar weigeringen. Maar uiteindelijk wel overal over heen geweest! Daarna de beurt aan Desirée met Larena. Larena braaf als altijd sprong netjes rond, helaas 1 balkje eraf. Het tweede rondje René en Rambo hebben de smaak te pakken en springen keurig netjes foutloos rond. Ook Desirée en Larena hebben een foutloze ronde!

Vicky en Larena hebben ook een ronde gesprongen in de categorie midden. Omdat Larena al gesprongen had, maar 1 ronde gedaan. Foutloos!

Later die middag was de prijsuitreiking René was net 1 seconde sneller als Desirée en ging er met de eerste prijs vandoor! Desirée een mooie 2de plaats. Vicky was met Larena ook tweede van de 6 deelnemers.

Leuke afsluiting van het weekend!