Team Carlee

Home Stal Carlée Hoefsmederij Paarden Paarden IM Het Team Sponsors Profiel Desiree Agenda Nieuws 2019 Veulens 2022 Veulens 2023 Links Contact Te koop

8 Juni Endurance Stekene (B) 40 km

Een geslaagde rit beide paarden (fusion en Zarif) hebben de rit goed volbracht, met 12,47 per uur. Voor Desiree was het haar eerste klasse 2 met Zarif.

Ondanks de warmte hebben ze het beide super goed gedaan. Het parcours lag er prima bij op enkele modderplassen na. Wij reden de 40 km welke bestond uit 2 keer dezelfde lus van 20 km. Het eerste rondje hebben we rustig aan gedaan voor ons beide een onbekende wedstrijd  en het was vrij warm. Halverwege het rondje zag Desiree iets vreemds aan Fuus zijn ijzer. Nacontrole bleek hij hem eerst bijna afgetrapt te hebben en daarna is hij er weer op gaan staan waardoor het lipje in zijn hoefrand zat.. Gelukkig bleek het groompount niet ver meer. Rustig door gereden en op het groompount stond René al klaar met de smidspullen en zat hij er snel weer goed onder! Na het eerste rondje hadden we een uur pauze voor we weer weg mochten voor het tweede rondje. De vetgate mag je bij je eigen trailer houden. Ideaal geen gesjouw met spullen ed. Na de rust op tijd weer de paarden gezadeld en op voor het tweede rondje. Deze ronde hebben we he tempo iets verhoogd bleven we de ijzers goed zitten en zo waren we voor ons gevoel zo weer terug op het terrein. Ook in België hebben ze een vetgate finish rustig de tijd genomen de paarden te koelen en toen direct door voor de keuring wat ook direct de nakeuring was. Beide paarden goed! Zarif zijn eerste klasse 2 en Fuus goed hersteld na zijn eerste Cei de maand ervoor in Ermelo. Zarif krijgt even rust en wordt rustig door gereden tot de zomervakantie, daarna heeft hij 6 weken vrij. In september pakken we met hem de training weer op om hem hopelijk op tijd klaar te hebben voor een volgende klasse 2 eind september. Voor Fusion was dit een mooie trainingsrit ter voorbereiding van eerste 120 km later deze maand in Schweich.


Eind Juni enkele dagen voor Schweich.

Ik stapte op Fusion om naar de verenigingles te gaan waarbij ik direct merkte dat hij niet fijn liep.. Komende op straat liep hij lam kreupel… Balen hoe kan dat nou??? Stond net 5 dagen op zooltjes en was in topvorm. Zoolen uit gespoeld, niet beter… Zool open gemaakt helaas niks (meer) in te zien.

Volgende dag was hij wel beter maar niet 100% dus besloten om af te melden. Dag erna was hij eigenlijk alweer goed, maar ik wilde absoluut geen risico nemen dus hij heeft een periode vrij gehad. Waarschijnlijk heeft er toch iets tussen zijn zool gezeten waar hij een kneuzing van had. Ontzettend balen maar ja niks aan te doen. Volgende CEI2* in de buurt was Lanaken op 2 augustus. Training na rust weer hervat en hij was goed en bleef goed.