Team Carlee

Home Stal Carlée Hoefsmederij Paarden Paarden IM Het Team Sponsors Profiel Desiree Agenda Nieuws 2019 Veulens 2022 Veulens 2023 Links Contact Te koop

Zondag 2 juni oefen oefen cross bij de Voorruiters

Desiree en Caila hebben met Vivian mee gedaan aan pony`s laag.

Vicky met Larena paard laag en Rene heeft zijn debuut gemaakt met Larena in de categorie paard hoog.

Verslag van Caila:

Vandaag om 8 uur opstaan en dan spulletjes pakken, Wedstrijdje met Vivian! Heerlijk weer is het gelukkig en ik kan niet wachten tot ik naar stal kan. Vivian ingevlochten met staart en al en dan richting de voorruiters. Ze is lekker druk en voorwaarts en ik kan haar bijna niet bijhouden als Desiree wegdraaft!

Zo, we zijn er. Lekker losrijden in de bak. Cap op, bodyprotector aan. Dan gaan we lekker stappen, draven, galloperen en dan een sprongetje erbij. Fijn! Weigering... Kruisje een stuk lager gezet en dan huppelt ze er toch maar overheen. Steeds hoger zetten en dan word ze ineens een stuk enthousiaster haha! Dan later weer even een paar keer over een blauw steiltje en dan denk ik: ''nu weer even over het groene kruisje.'' Dus, ik rijd gewoon richting het sprongetje en Vivian denkt: ''Ik wil even weten of jij er ook alleen overheen kan...'' Dus ik ging het even demonstreren met een beetje hulp van Vivian. Ik ben er dus eventjes naast gaan liggen :p.

Crossen! Ik mag starten. Ik gallopeer richting het witte hek en me paardje hapert een beetje, geeft niks. Been eraan en het is weer over. Dan over de boomstam in de snipperbak zonder moeite. Maar dan gaan we richting een paar boomstronken en dan denkt ze : ''nouuu daar ga ik niet over heen. '' De rest deed ze allemaal prima. Niet over de blauwe ton heen geweest. Meer door het paaltje ernaast eigenlijk haha. Kleine weigering bij de ster maar dan gaat ze er toch door heen. Zo blij!!!


Zondag 9 juni oefencross Voorruiters. Team Carlee doet het goed 3 eerste prijzen!

Na een geslaagde oefen oefen cross vorige week zondag bij de Voorruiters vandaag een ‘echte’ cross bij onze verenging. Aan de start wederom Caila & Desiree met Vivian en Vicky & Rene met Larena.

`S ochtends op tijd naar stal de dames deden mee aan pony`s laag. Pony klaar en vertrekken maar, 1 op de fiets ander op Vivian. Rene en ik volgde wat later met de auto, Desiree en Caila hadden inmiddels al parcours gelopen en waren aan het los rijden. Caila als eerst van start met het spring parcours ging super op 1 weigering na, op naar de cros. Ging super goed en foutloos! Daarna de beurt aan Desiree, foutloos spring parcours helaas 3 weigeringen in de cross. Uitgebreid van de meiden volgt nog.

S middags de beurt aan Vicky en Rene.

Verslag Vicky

Gezellig met ze alle terug naar de vereniging ik te paard Rene, Desiree en Caila op de fiets. Larena los gereden en paar sprongetjes gedaan. Ze liep fijn, wel lekker stug zoals altijd :). Voor mij iedere keer weer even wennen als ik op Larena zit, ze is zo anders als Fusion. Na het los rijden konden we de bak in voor eenvoudig spring parcours, foutloze ronde. We mochten gaan crossen (rubriek paard laag), na een korte wachttijd konden we van start. Er stonden een aantal sprongen in het parcours die Larena nog nooit eerder heeft gedaan. Zoals eigenlijk bijna altijd was ze weer super lief! Foutloos parcours, maar waarschijnlijk geen super snelle tijd. Bodem was soms best glad en ik was met de laatste beslag beurt vergeten om stift gaten te vragen… Gelukkig dus goed rond gekomen. Na onze rit paard ingeleverd bij Rene die ging na mij een rondje rijden bij paarden hoog. Rene ging los rijden, ondertussen was mijn prijsuitreiking. 6 prijzen te verdelen, aftellen werd steeds spannender, zou het dan toch? Wij eerste? Niemand sneller een foutloos parcours? En…. Ja hoor! Eerste prijs rubriek paarden laag was voor ons. Hele mooie deken gesponsord door de Rabobank Teijlingen.

Rene

Als 1 van de eerste ruiters aan de startin de categorie paarden hoog. Helaas 1 weigering verder goed gereden en vlot. Spannend kwamen nog een heel aantal combinaties, tot dan toe nog niemand anders foutloos, of met 1 weigering.

Alle combinaties afgekeken en niemand had het beter gedaan!

Resultaat een 1e plaats de hoofdprijs van de dag een mooie deken gesponsord door Sam van Schooten.Desiree

Weer gestart in pony laag, beduidend beter dan de week ervoor, maar helaas niet goed genoeg om in de prijzen te vallen.

Caila

Als eerste ponycombinatie in de ring, super netjes gereden en resultaat was er ook zeker na.

De enige foutloze in deze rubriek, resultaat een 1e prijs een mooie deken gesponsord door de Rabobank.

Zuid Veluwe rit/Open gelders kampioenschap 16 juni 2013

Zaterdag eind van de middag kwamen we aan op het nog rustige wedstrijd terrein. Mooi plekje toegewezen gekregen en ons kamp voor de komende nacht opgebouwd. Vetgate zoveel mogelijk ingericht, de groomroutes uit gezocht enz. Op tijd naar bed!

De wekker ging zondagochtend half 7, onze mini groom Caila had Fusion al een aantal uur van te voren voorzien van een ontbijt. Fuus klaar gemaakt voor de keuring, zelf aangemeld, vetkaart en hesje gehaald. Op naar de voorkeuring die om 7.15 begon we waren gelijk aan de beurt. Alles dik in orde en met een super relax paard met een hartslag van 32, konden we zelf aan het ontbijt. Heerlijk ontspannen zo een dag van te voren daar zijn. Grooms Olav en Lotte gingen naar de voorbespreking, terwijl wij Fuus gingen zadelen. Op naar de start, hij was erg braaf en na wat los gestapt te hebben in het iets wat kleine stof bakje gingen we met zijn alle om half 9 van start voor een flinke lus van ruim 35 km. Doel van deze rit uiteraard goed uitrijden met opbouwend tempo.

Fusion was erg braaf en liep heerlijk samen met een ander paard voorop. Tot het eerste groompunt hebben we met een klein groepje gereden, kort na het groompunt was de route wat onoverzichtelijk, waardoor ik helaas klein stukje verkeerd heb gereden. Snel weer op de juiste route en verder op pad. Steeds wisselend met en zonder andere gereden. Eerste ronde verliep erg rommelig mede door de route die niet altijd even duidelijk was aan gegeven. Vlak voor het einde van de eerste ronde, weer even de weg kwijt. Daarna weer aan gehaakt bij Ineke en samen naar de vetgate gereden. Konden vrij snel aanbieden hartslag met 2.20 min goed en de controles weer in. Hartslag van 56 en alles verder in orde. Gemiddelde snelheid 14.0 Na 40 min rust verder de 2de ronde in van ruim 26 km, slechts 1 combinatie reed een min of 6 voor ons. 2de ronde heerlijk gereden, wel alleen, maar op ons eigen tempo en de weg niet kwijt geraakt! Vlak voor de vetgate reden we achterop de andere combinatie. Weer vrij snel kunnen aanbieden 3.03 hartslag van 55 turgor kan beter, steeds terugkerend probleem met moeilijk drinkend paard! Tijdens deze wedstrijd dronk hij eindelijk eens goed. (Na de hele nachts nauwelijks te hebben gedronken)

Vetgate 40 min rust en op weg naar ronde 3, dit was de zelfde ronde als ronde 2. Na paar km weer het spoor over wat in de andere rondes al paar x voor wat problemen zorgde, maar makkelijk op te lossen waren. Nu dacht Fusion er echter anders over en kon hem niet meer over tuigen en over heen te gaan! Al vrij snel kwam er een andere combinatie aan, waar hij braaf achteraan liep het spoor over. Laatste ronde vrijwel helemaal alleen gereden wat zorgde voor een klein dipje rond de 80 km. Na paar km had ie er weer zin in, finish was inzicht!

Na de finish half uur wachten tot de nakeuring, zijn hartslag bleef wat hoog. Goed gekoeld en verzorgd. Altijd weer spannend de nakeuring. Hartslag was 56 wel goed, maar ik vond hem nog vrij hoog. Locomotie (voordraven) een dikke A, hij had als er nog een ronde was zo weer verder gemogen van de dierenarts. Verder alle andere waardes dik in orde.

Dit is zijn 2de goed gekeurde klasse 3 rit. Nu heeft hij beetje vakantie in de vorm van kleine ritjes doen, over paar weken pakken we de training weer op. De volgende wedstrijd die op de planning staat is de lange klasse 2 in Kootwijkerboek.

Uurtje schrik training bij Country Mill in Nijkerk 21 juni 2013

Via de nieuwsbrief van Country Mill hoorde we van de cursus schrik training. Desiree Caila en Vicky hebben mee gedaan. Er stonden enkele obstakels in de bak, zoals parasols, een tentje, zeil paraplu en kartonnen dozen, waar ze overheen moesten stappen. Fusion en Vivian vonden sommige dingen beetje spannend, maar uiteindelijk hebben ze alles braaf gedaan. Caila heeft zelfs met een paraplu rond gereden op Vivian. Desiree heeft laatste deel van de training op Fusion gereden. Die het grondzeil wel erg spannend vond, uiteindelijk liep ook hij er braaf over heen.