Team Carlee

Home Stal Carlée Hoefsmederij Paarden Paarden IM Het Team Sponsors Profiel Desiree Agenda Nieuws 2019 Veulens 2022 Veulens 2023 Links Contact Te koop

Traingsdagen van Virginie Atger uit Frankrijk een unieke ervaring!

Op 25 en 26 februari waren de kaderleden tot 25 jaar en een aantal door de bondscoach geselecteerde ruiters uit genodigd voor een 2 daagse training van Virginie. Beide ochtenden stond er dressuurles op het programma wat in 2 kleine groepjes gegeven werd. Het middag programma werd aan alle 8 de ruiters tegelijk gegeven op de prachtige buitenlocatie op het KNHS centrum. De eerste dag was vooral gericht op inhalen en ingehaald worden, na dit geoefend te hebben werd deze oefening op de hei nogmaals herhaald.      `S Avonds was de theorie avond voor alle kaderleden en iedereen uit de perspectieven groep.

De volgende dag waren de lessen gericht op onafhankelijke zit, oa zonder beugels rijden en diverse oefeningen met drafbalken. Op het buiten terrein kregen de ruiters als opdracht tempo bepalen. Erg belangrijk om een idee te hebben hoe hard je nu eigenlijk rijd…

Op de hei kregen de ruiters opdracht om over een stuk een bepaald tempo te rijden, dit viel niet altijd mee! Na een aantal keer verschillende snelheden te hebben gereden werd er van paarden gewisseld. De ruiters mochten zelf aangeven welke snelheid ze wilde gaan rijden. Met een ander paard bleek dit toch iets lastiger. Beide dagen waren erg leerzaam zowel voor ruiters, als begeleiders! Wij willen Virginie hartelijk bedanken voor de leerzame dagen! En natuurlijk Kristel en Emile voor het vertalen, de KNHS en Audevard en alle andere die deze dagen mogelijk hebben gemaakt!

Audevard next endurance generation traint in ermelo


Clinic Virginie Atger


Fotos`s en filmpjesVerslag van Desirée:


Training Virginie Atger

Afgelopen woensdag en donderdag had ik via de endurancejeugd een training van Virginie Atger, een Franse endurance ruiter. Ik was daar voor uitgekozen met nog 7 andere J. Woensdag toen we daar aankwamen hadden we de paarden in de box gezet, gingen we met zijn alle kennis maken en over het schema overleggen, we werden in 2 groepen gedeeld voor de dressuur en voor buiten waren we gewoon met zijn allen. Eerst had groep 1 les en daar moest je bij gaan kijken daar keken we ongeveer 3 kwartier en daarna gingen we onze eigen pony’s opzadelen. Met de les hebben we de bepaalde plekken van het been bekeken waar hij nou eigenlijk moest liggen voor bijvoorbeeld allen de schouder te laten bewegen. Daarna gingen we met zijn allen lunchen. Na de lunch gingen we met zijn allen eerst naar de buiten bak, daar gingen we oefeningen doen zoals met 1 hand rijden, zonder handen rijden. Daarna gingen we naar de Hei, daar hebben we naast elkaar gereden en achter me kaar gereden met een stuk der tussen. ’s Avonds gingen we eten en daarna met zijn alleen naar bedje toe. De volgende dag moesten we al om 7 uur ons bed uit. Om de paarden te voeren en zelf ook te gaan ontbijten. Na het ontbijt had eerst groep 2 les en daarna groep 1. Deze keer hebben we iets anders gedaan. We zijn bezig geweest met de snelheid. En we moesten over balken heen draven met onze handen op het hoofd. Na de lunch zijn we weer met zijn alleen in de grote buiten bak geweest en daar zijn we ook druk bezig geweest met de snelheid. We moesten elkaar inhalen en naast elkaar rijden. Dat hebben we ook op de Hei gedaan maar dan moest je zeggen hoe hard je dacht had gereden. Op het laatst mochten je ook nog 2x op een ander paard. En ik zeg je dan is de snelheid ineens heel anders!