Team Carlee

Home Stal Carlée Hoefsmederij Paarden Paarden IM Het Team Sponsors Profiel Desiree Agenda Nieuws 2019 Veulens 2022 Veulens 2023 Links Contact Te koop

2 augustus Lanaken (B) onze eerste 120 CEI2* Vicky & Fusion

Vrijdagochtend vertrokken we (René, Opa Jeanette en ik) richting Lanaken, rond de middag kwamen we aan. Ruim terrein waar je mocht kamperen, helaas geen stroom en een paddock was niet toegestaan op dat deel van het terrein. Fusion in zijn box gezet en het wij het kamp voor dat weekend opgebouwd. Michelle en haar ouders waren er ook. Michelle kwam gezellig bij ons staan met haar tent. Vanaf 16 uur konden we keuren en om 18 uur was de voorbespreking we wilde ook nog een stukje met de paarden stappen. Dus ruim voor 16 uur al richting het keuringsterrein gegaan. We waren als eerste aan de beurt, beide goed! Macaroni gegeten en om 18 uur naar de kantine voor de voorbespreking en het wegen. Duurde allemaal erg lang maar alles was duidelijk. Snel de paarden gezadeld en nog half uurtje gestapt Joyce ging ook met ons mee met haar paard Makhid. Na het rijden nog even alles door gesproken en op tijd naar bed. De start was de volgende dag om 7 uur.

Voor nederlandse begrippen een drukke massastart met zo`n 26 paarden. De start verliep prima en het veld was al snel uiteen. Fusion en Gysghun deden het weer prima samen, helaas bleek de route erg lastig voor ons als ruiters :). Bordjes kunnen aan beide kanten van de weg zitten waardoor wij een aantal keer een bordje gemist hadden. Gelukkig niet veel omgereden maar iedere km is er weer 1… Daarnaast is het behoorlijk irritant. Deze ronde van 30 km leek enorm lang te duren en onze snelheid was ook erg omlaag door de extra gereden km`s.. De temperatuur was net als 2 weken daarvoor best aan de hoge kant met zo`n 28-30 graden. Fusion had wat langer nodig dan normaal, goed gekoeld en 1 minuut na Michelle aangeboden met een hartslag van….. Besloten dat Michelle moest gaan en ik haar weer zou tegen komen in het bos. Fusion had er nog zin in op naar de 2de ronde binnen een paar km waren we alweer samen. Deze 2de ronde was 40 km lang en was heel anders dan de andere rondes. Goede paden waardoor we konden doorrijden en mooie omgeving. In tegenstelling tot ronde 1 vloog deze ronde voorbij. Deze ronde eerder gaan draven voor de vetgate zodat we hopelijk eerder konden aanbieden, ook nu had Fusion weer iets langer nodig dan Gysgun. Michelle zou net als de ronde ervoor alvast weggaan. Deze ronde was hetzelfde als de eerste dus we wisten nu de punten waar we goed moesten opletten om niet weer fout te gaan! Op hetzelfde punt kwamen we elkaar weer tegen en konden samen verder. Gysghun had een klein dipje maar liep nog lekker met Fusion mee en zijn hartslag bleef goed. Halverwege deze ronde reden we achterop de Young Riders welke een mooie tempo hadden. Wij hebben een heel stuk aan hun aangehaakt en zo ging ook deze ronde vlot voorbij. Aantal km voor de vetgate de Young Riders laten gaan. Rustig de vetagte in, deze keer was Fusion net iets eerder goed. Inmiddels zaten we al op 110 km de keuring was goed hij moest wel goed gaan drinken want zijn turgor was niet top meer. Voor vertrek van de laatste ronde volgde een verplichte recheck. Ook deze was prima en we mochten weg. Wel rustig aan ivm zijn turgor.

Fusion was erg verbaasd dat hij nog een keer gezadeld werd! Dit was zijn eerste keer dat hij 4 rondes moest. Hij vertrok prima ondanks dat hij alleen was. Onderweg liep hij braaf maar de spirit die hij normaal altijd heeft om te lopen was nu wel weg. Reden helemaal alleen, Michelle was nog nergens te bekennen… Balen want ze deden het zo goed samen. Uit eindelijk zag ik haar ergens in de verte waar ik net het bos weer inging. Ik ben gaan stappen tot we weer samen waren. Bij het eerste groompunt had Fusion even een dip. Deze ronde van 20 km was nagenoeg gelijk aan ronde 1 en 3, werd dus wel wat saai inmiddels. Na aantal km kregen we een nieuw stukje van de route en de paarden liepen weer fijn samen door. Rustig verder gereden finish kwam steeds dichterbij spannend! Kleine eindsprint gedaan en toen direct koelen en keuren. Fuus had niet echt zin meer om voor te draven dus moesten nog een keer, brrr spannende momenten altijd… Maar toch daar kwam de groene kaart van Desiree en we hebben het gehaald! Yes onze eerste 2* is een feit. Het zadel probleem waar ik voor heen tegen aanliep is opgelost door het reactor panel zadel! Na ruim 120 km geen enkele last van zijn rug. Knappe jongens in deze temperatuur en beide goed op hun eerste 2*.


Nu genieten van een welverdiende vakantie!!
17 augustus Ringsteken in Wassenaar Desirée en Larena