Team Carlee

Home Stal Carlée Hoefsmederij Paarden Paarden IM Het Team Sponsors Profiel Desiree Agenda Nieuws 2019 Veulens 2022 Veulens 2023 Links Contact Te koop

Springen MaKoBa 12 April Verslag van Desirée

Afgelopen zondag had ik een spring wedstrijd op Larena.

Toen we 's ochtend op stal aan kwamen ben ik meteen Larena gaan halen en ben ik er gaan vlechten en poetsen. Toen ik daar mee klaar was zijn we naar Manege Bakker gegaan. Aangekomen zijn we parcours gaan lopen. Daarna ben ik mijn joppers en chaps aan gaan doen en heeft mijn moeder en René Larena opgezadeld, waar door ik meteen kon opstappen toen ik klaar was. In de losrij bak heb ik heel even gestapt en ben ik gaan los springen na 4 kleine sprongetjes was het al genoeg voor Larena en mocht ik ook gelijk de bak in voor te springen. Ze deed het echt super goed en maakte geen enkele fout, waar door ik ook meteen de barrage mocht rijden en daar maakte ze ook geen enkele fout met een tijd van 27,60 seconden. Na weer even in de bak hebben gestapt mocht ik weer de bak in voor te springen. Je merkte gelijk aan der dat ze het rondje had gedaan, want ze wist de weg nog helemaal. En deze ging ook helemaal fout loos waardoor ik weer de barrage mocht rijden en deze was ook weer helemaal fout loos met een tijd van 23,56 seconden.

Met deze mooie tijden ben ik eerste geworden! En heb ik een deken van Pas de Deux gewonnen! :)


René heeft met Daan gesprongen 1x 60-80 en 1x 80-100 meter beide parcoursen foutloos en barrages ook! Mooi resultaat in beide klasse de eerste prijs.


Renesse 11 April Verslag van Desirée


's Ochtends moest ik heel vroeg mijn bed uit voor Endurance wedstrijd Renesse. Bij de paarden aan gekomen waren ze allemaal al wakker aan het worden. Ik moest ze voeren, onder tussen koppelde mijn moeder en René de trailer aan. Laatste kleine dingen ingepakt en weg.

Op de wedstrijd aan gekomen gingen Michelle (vriendin van mijn moeder die ook met ons mee reed) en ik ons 3 aanmelden. Onder tussen waren de grooms de paarden aan het stappen en gingen alvast naar de voorkeuring. Bij de voorkeuring was alles goed met een mooie hartslag van 32 slagen, en een A voor het draven. Bij de trailers ging ik mijn joppers en chaps aan doen van Country Mill, Zarif opzadelen even gewacht tot dat mijn moeder en Michelle ook klaar waren. Bij de start moesten we nog even wachten. Onderweg moesten we eerst een stuk over straat en daarna kwamen we meteen op een super mooi stand. Daar hebben we heerlijk 2km kunnen galopperen en toen moesten we de duinen in voor een klein extra rondje. Toen we weer op het strand waren aangekomen gingen we weer galopperen en na een stuk galop was er een groompunt. Daar hebben we 2 flessen water over me pony een gedaan en zijn we weer verder gegaan. Na  een stuk strand moesten we de duinen en bos waar we uiteindelijk op een Parkeerplaats uit kwamen daar was de vetgate. Daar was Zarif heel zenuwachtig waardoor we heel lang hebben gewacht met aan bieden. Maar toen we eenmaal hadden aangeboden was alles helemaal goed met een mooie hartslag van 44 slagen, en een A voor het draven. Na heel even pauze mochten we weer weg. Maar omdat Michelle 1 minuut eerder had aangeboden mocht zij eerder weg. Maar in het bos kwamen we haar al weer snel tegen. Na een stuk bos en een stukje duin kwamen we weer op het strand. Daar hebben we weer heerlijk kunnen galopperen. Na het strand kwamen we aan bij groompunt 3 daar hebben we weer een paar flessen water over Zarif heen gedaan en zijn we weer veder gegaan. Aangekomen op de finish zijn Michelle en ik hand en hand gegaan en mijn moeder er achteraan.  We hadden toen nog 30 minuten voor de nakeuring. we hebben de paarden toen lekker gewassen en laten eten en 5 minuten voor tijd zijn we naar de nakeuring gelopen. Daar was alles weer helemaal goed met een hartslag van 42 slagen, en een A voor het draven.

Ik ben super blij met dit mooie resultaat! De paarden hebben we daarna nog lekker laten grazen en de benen in gekleid, ze in de trailer gezet. Wij zijn toen met zijn allen naar de prijsuitreiking gegaan. Daar hebben we wat gegeten. Ik had een mooie 4de plek met een snelheid van 13,16 per/uur, en een 3de plek bij de jeugdruiters. En voor Michelle een 3de plek en voor mijn moeder een 5de plek.

Bedankt top grooms!!!!!


Foto`s
Perspectieventraining Mont le soie 24-26 april


’s Ochtends moest ik al om kwart voor 6 mijn bed uit om naar Mont le soie te gaan. Op stal heb ik de paarden van ons eten gegeven, mijn moeder haar pony Tahil en mijn pony gepoetst, onder tussen koppelde mijn moeder en René de trailer aan. Toen ik klaar was heb ik de dekens van de pony’s om gedaan. Onder tussen was mijn opa er ook al en Jeannette. René en ik hebben toen gelijk de paarden in de trailer gezet en zijn we met zijn alleen in gestapt en weggegaan.

In Mont le soie aangekomen hebben we de paarden uit geladen en hebben we ze laten grazen. Bijna iedereen was er al van de perspectieven groep. Jarmila  was de stallen nog even aan het regelen. Maar na 5 minuten de paarden hebben laten grazen was het allemaal geregeld en mochten de paarden naar binnen. Er waren 4 buiten boxen en voor de rest allemaal binnen boxen waar ze ook met hun hoofd naar buiten konden kijken, mijn pony mocht binnen staan. Voor dat we een staprit gingen maken kregen we eerst de slaapzaal te zien en mochten we rustig ons bed opmaken. Toen we daar allemaal mee klaar waren moesten we de paarden pakken en ze voor draven aan Jarmila. We hebben 2 uur, 37 minuten en 17.03 kilometer gereden, met een snelheid van 6.47 kilometer per uur.. Toen we terug waren hebben we nog heel even de paarden laten grazen, en moesten de paarden voordraven aan Emile (de bondscoach). Daarna mochten we nog heel even wat voor ons zelf doen. Als avond eten hadden we macaroni, na het eten hebben we de paarden nog even buiten laten grazen en hebben ze daarna ook hun avond eten gegeven en zijn daarna allemaal lekker gaan slapen.

’s Ochtends moesten we om half 7 ons bed al uit om de paarden te laten grazen, te laten eten en om de stallen uit te mesten. Als we daar me klaar waren mochten we aan ons ontbijt beginnen. Na het ontbijt moesten we de paarden voor draven aan Jarmila, mijn pony liep gelukkig helemaal goed J. Dit keer werd de groep in 3en gesplitst ik zat in groepje 1 en mocht met Jarmila mee. Uit eindelijk hebben we 3 uur, 57 minuten en 33.95 kilometer gereden, met een snelheid van 8.57 kilometer per uur. Daar bij zit ook de hellingsproef die we 2x in stap naar boven en naar beneden moesten rijden en 2x in draf van boven naar beneden, je moest ook nog een keer in galop naar boven en in stap naar beneden maar ik mocht niet mee want de hartslag van mijn pony was nog te hoog. Toen we terug waren bij de stallen heb ik mijn pony afgespoten en moesten we de paarden weer voor Emile voor draven, mijn pony liep helemaal goed J. Daarna hebben we geluncht en gedoucht, na het douchen hebben we weer met de pony’s gewandeld. Na het w andelen hadden we een theorie middag met power point presentatie, deze was erg leerzaam! Daarna gingen we met zijn alleen eten, dit keer hadden we gebakken aardappels met een hamburger. Na het eten hebben we de paarden eten gegeven en zijn we gaan slapen.

’s Ochtends moesten we weer om half 7 ons bed uit om de paarden te laten grazen, de stallen uit te mesten en ze te laten eten. Toen we daar allemaal mee klaar waren zijn we met zijn alleen gaan ontbijten. Na het ontbijt moesten we de paard laten voor draven aan Jarmila. Ik mocht weer met groepje 1 mee met Jarmila. Dit keer hadden we 2 uur, 35 minuten en 20.98 kilometer gereden met een snelheid van 8.07 kilometer per uur. Toen we terug waren heb ik lekker mijn pony gesponst. Daarna heb ik hem laten grazen en moest ik  hem weer voor draven aan Jarmila, en hij liep deze keer ook helemaal goed J. Net voor het voordraven trapte Zarif nog ff zijn ijzer af L maar gelukkig was René mee en heeft hij het ijzer er weer onder geslagen J. Na het draven ben ik meteen mijn spullen gaan in pakken zodat we na het lunchen gelijk weer terug konden naar huis. Na het eten hebben mijn opa en ik de pony’s ingeladen en zijn we tegen iedereen gedag gaan zeggen en zijn we naar huis gegaan.

Weer op stal aan gekomen hebben we alles op geruimd hadden de paarden nog ff lekker buiten geweest , en hebben daarna de paarden binnen gezet en eten gegeven.

Bedankt iedereen die mee heeft geholpen, en zeker de koks die heerlijk hebben gekookt en elke ochtend ontbijt hebben gehaald. TOP!


Leersum 18 April

Op pad met fuus zijn eerste wedstrijd van het seizoen 84 km als training voor de 120 in Ermelo begin Juni.

Fuus was topfit en was super braaf in tegenstelling hoe die thuis kan zijn! Rustig van start gegaan en de eerste ronde de samen op gereden en vrijwel iedereen laten gaan. Na 1 derde van de ronde tempo iets verhoogd en alleen verder gegaan. Heerlijk gereden, maar helaas tijdens het eerste rondje een beschadiging opgelopen aan zijn kroonrand. Goed gekeurd en 2de ronde in. Wederom alleen hij liep perfect in dit toch wel pittige terrein, heuveltjes stenen en stronken.. Vrij snel kunnen aanbieden, hij heeft altijd veel te zien in Leersum :). Alles in orde maar voordraven een B. In de vetgate nog een goed bekeken en zijn beschadiging aan zijn kroonrand bleek toch iets meer te zijn, een flinke snee! Dus besloten om te stoppen. Helaas hij was super fit en perfect in vorm. Op naar herstel en volgende wedstrijd plannen.