Team Carlee

Home Stal Carlée Hoefsmederij Paarden Paarden IM Het Team Sponsors Profiel Desiree Agenda Nieuws 2019 Veulens 2022 Veulens 2023 Links Contact Te koop

Leersum 12 April, Verslag van Desirée

Een paar weken voor mijn wedstrijd gingen we naar Country Mill, om mijn zadel na te laten kijken.  Hij lag prima daarna hebben we nog geshopt in de winkel. Ik heb nieuwe chaps gekocht.

Ik heb zaterdag een endurance wedstrijd in Leersum gereden. Het was een top wedstrijd.

`s Ochtends op stal aangekomen gingen we eerst de paarden verzorgen die thuis bleven en de spullen in pakken voor de wedstrijd. Toen alles klaar stond hebben we Zarif en Passion gepakt en in geladen op naar Leersum!

Aan gekomen bij Leersum gingen we de paarden uit laden en met ze stappen. Mijn moeder en ik gingen ons aanmelden. Ik had nummer 44 en me moeder had nummer 34. Toen we weer bij de trailer waren gingen we poetsen en nog heel even stappen en daarna op weg naar de voorkeuring. Zarif had een super hartslag van 40, toen ging eerst me opa met Zarif voor me voordraven maar de dierenarts Jitske vond dat ik het zelf moet doen, dus toen ik nog een keer en hij liep goed dus een A. Ook mijn moeders paard Passion was helemaal goed.

Terug bij de trailer de paarden nog even laten eten en daarna gingen we zadelen.

We waren er klaar voor nog even een laatste keer aansingelen en opstappen. Op naar de start. Daar nog wat rond gestapt en gedraafd na een paar minuten wachten konden we op weg. Onder weg was Zarif echt super braaf. Na een paar kilometer was het eerste groompunt. Zarif vond het wel een beetje eng toen ik het water over zijn hals deed, daarom hield Jeanette hem vast. Daarna gingen we weer onder weg. Ze liepen heel fijn samen en de route was goed uitgezet. Na een aantal kilometer waren we bij volgende groompunt. Fles water over Zarif en kijken of hij wilde drinken en weer veder.

Toen we weer onderweg waren kwamen we snel anderen tegen voor ons. Joyce en Ijou. Nadat we elkaar waren tegen gekomen hadden we al heel lang geen lintjes meer gezien, we kwamen bij een T splitsing en daar hingen ook geen lintjes dus toen gingen we maar terug. En toen we terug reden kwamen we 2 anderen tegen en die hadden ook al heel lang geen lintjes meer gezien. We kwamen uiteindelijk weer bij een bocht en daar hing 20 meter verder weer lintjes en hebben we voor de zekerheid nog even op de kaart gekeken, daar gingen we kijken waar we ongeveer waren en daar stond dat we snel een water punt moesten tegen komen. En ja hoor na 1 a 2 kilometer kwamen we een water punt tegen. Na een heel stuk rijden zonder groompunt, kwamen we onze grooms René en opa weer tegen. Die hebben heeel lang staan wachten. Na het groompunt moesten we nog een paar  kilometer rijden voordat we bij de finish waren. Vlak voor de finish bij het laatste groompunt stonden Jeanette en Carin ons op te wachten. Het laatste stuk hebben we gestapt en Zarif zijn hartslag zakte mooi onder de 60.

Toen we over de finish waren schrok Zarif van de vlaggen en toen had hij een hartslag van 150. Maar na 1 minuut wachten had hij al een hartslag van 48! Ik heb hem gelijk aangeboden en hij was goed!  Terug naar de trailer, de paarden verzorgd en een half uur na de finish was het tijd voor de nakeuring.

Bij de nakeuring had Zarif een hartslag van 44 en bij de locomotie had hij een A. Dus een geslaagde wedstrijd!  Zarif was super braaf alsof hij dit wekelijks deed in plaats van zijn eerste keer.

Terug bij de trailer hadden we alles opgeruimd en de paarden weer ingeladen. Op naar de prijsuitreiking. Tijdens het wachten hadden we lekker iets gegeten. En toen begon de prijsuitreiking. Ik was 9de met een snelheid van 10,77 kilometer per uur. Mijn moeder was 13de omdat zij bij de finish iets later heeft aangeboden.

Ik wil mijn grooms graag bedanken voor deze fantastische wedstrijd. René, opa, Jeanette en Carin, heel erg bedankt voor jullie hulp!

Liefs Desirée en Zarif


Mariska is mijn sponsor en ze sponsort mij en ze is ostheopaat. Zij masseert paarden en pony’s en maakt ze ‘’los’’’. Als jou paard bijvoorbeeld pijn heeft kan je vragen of Mariska even wilt komen kijken. Het kan natuurlijk zijn dat er bij je paard/pony een paar spieren vast zitten. Zij bekijkt en voelt bij je paard of er een spier vast zit en waar die spier is. Na de behandeling krijg je een briefje waarop staat waar de vastgezeten spieren zijn. Verder moet je paard of pony meestal 4 dagen rust na de behandeling. Dan kan je een week lang rustig longeren en vervolgens kan je het rijden weer rustig opbouwen.

Mariska zag Zarif op de dag van de wedstrijd voor het eerst. Ze vond het een hele leuke pony en ze is trots dat ze hem sponsort.

Woensdag 16 april heeft Mariska zo’n behandeling bij Zarif gedaan. Dat ging heel goed. Nu heeft Zarif dus lekker een paar dagen rust en dan gaan we weer opbouwen. Ik bedank Mariska hartelijk dat ze mij en Zarif sponsort.Eerste kennismaking Zarif en Mariska.

Mariska sponsort Desirée en Zarif met Ostheopatische behandelingen.

Www.paardenbewegen.com