Team Carlee

Home Stal Carlée Hoefsmederij Paarden Paarden IM Het Team Sponsors Profiel Desiree Agenda Nieuws 2019 Veulens 2022 Veulens 2023 Links Contact Te koop

16 Wedstrijd Dormagen Desirée en Verrybelle

‘s Ochtends moest ik heel vroeg mijn bed uit voor endurance Dormhagen in Duitsland. Ik ging daar mijn 2de 80km rijden op Verrybelle (paardje van Carmen Lei). Ik reed samen met Carmen, Laura en Daphne.

De 1ste ronde 30 km

Was ze sterk en wilde ze alleen maar harder. En was alles eng, om mij een beetje te plagen… Bij binnen komst liep alles soepel en konden we gelijk door lopen. Alles was goed. In de rust was ze nog al druk het enige waar ze toen aan dacht was lopen!!!!

2de ronde 30 km

Was ze al een stuk braver en was ze blij dat ze mocht galoperen. Bij binnen komst konden we ook gelijk weer door lopen. In de rust was ze al weer een stuk rustiger, maar toen het zadel er weer op ging en ik er weer op zat begon ze weer met lopen. Ze zei nog net niet gaan we al?!

3de ronde 20 km

Het was een wat een modderigere ronde, soms zakte ze echt tot haar kogels in het blub. De finish kwam in zicht Carmen en Laura voorop en Daphne en ik er achter aan. Net daarna moest ik goed op letten het was namelijk geen grootte uit loop en ze rende recht op me opa af. Even wachten en haar hartslag was weer goed.

Daarna moesten we 2 uur wachten, dat was niet echt fijn.

Bij de nakeuring was het helemaal goed en Carmen, Laura en Daphne ook!

Heel erg bedankt Carmen en Lei dat ik op deze pony mocht rijden! Opa en Hanneke heel erg bedankt voor het groomen!


17 wedstrijd in Spa Desirée en Zarif

Op zondag 17 april rijd ik endurance Spa op Carlee’s Zarif.

Het was weer mijn eerste wedstrijd dat ik op hem reed vorige jaar Zeeland.


Het was een pittige wedstrijd met veel klimmen en dalen, maar dat hield Zarif niet tegen. Hij liep heerlijk voorop met Navron achter zich aan.


1ste ronde

Gelijk na de start kwam er een steile helling met allemaal stenen. Zarif had daar nog niet door dat we in een wedstrijd zaten, tot dat er paarden voor bij kwamen toen was de knop stappen weg.

Vlak voor de vet-gate gingen we stappen maar daar was meneer het niet mee eens.

Na een paar minuten wachten konden we zo naar binnen. Alles was goed hij had alleen een B voor het lopen waar door we een recheck hadden vlak voor de 2de ronde.

Na 50 minuten wachten gingen we naar de recheck, daar was alles weer goed behalve het lopen daar had hij weer een B voor maar we mochten wel door naar de 2de ronde.


2de ronde

De 2de ronde was het zelfde als de 1ste, we hebben lekker voorop gereden en nog een stukje kunnen galopperen. Zo lekker dat hij voorop liep te paraderenen.

De finish verliep rustig aan gewoon lekker naar boven stappen zadel af, even wachten en aan bieden.

Bij de keuring was alles goed en had hij gewoon weer een A voor het lopen.


Heel erg bedankt opa, Emile voor bij binnen komst, Jarmila voor het groomen in de 2de ronde en mama voor het rijden op deze topper!!!!


Verslag van Vicky

De training in Mont le Soie hebben we afgesloten met een 40 km wedstrijd in Spa. Een aantal ruiters uit de perspectievengroep kwam hier aan de start onder leiding van Marijke Visser. Spa staat bekend als een zware rit, ons is het 100% mee gevallen. Uiteraard is het zwaarder door de hoogte verschillen, maar de paden zijn goed begaanbaar.

Desirée en ik kwam aan de start met Zarif en Navron. Zarif heeft al de nodige km`s in de benen voor Navron was het zijn allereerste rit. Plan was om de minimale snelheid te rijden van 10 km/pu. Bij aankomst stond de auto met trailer vrijwel direct vast op het terrein. Paarden eruit en de auto met trekker van het veld afgesleept. Na het kleine op onthoud zijn we de paarden gaan keuren, beide waren goed en om 11 uur zijn we van start gegaan.

Het eerste stuk de straat uit en een kiezel pad omhoog was direct wat pittig, dit bleef ook alleen bij dit pad wat moeilijk begaanbaar was. De rest van de route was in 1 woord genieten, mooie rechte harde paden door een fantastisch gebied! Wisselend in stap en draf gereden. Route goed aangegeven en voor we het door hadden waren we alweer terug op het wedstrijd terrein. Laatste stukje ernaast gelopen, de vetgate in afgezadeld en vrijwel direct zonder koelen naar binnen. Gemiddelde snelheid van 10,7 pu.

Zarif was nog wat druk had een hartslag van 52 en bij de ridgeway 44. Helaas een B voor locomotie, waarom konden ze niet zeggen. Voor de zekerheid wel een recheck vlak voor vertrek. Recheck goed maar wel nog steeds een B voor locomotie.

Navron kwam binnen met een mooie hartslag van 44, overige waardes ook goed.

Op naar de 2de ronde door de recheck wat later vertrokken dan we mochten, dus moesten goed door rijden om de minimale snelheid te halen. Eerste deel naar boven alles gedraafd en boven op de berg een stuk gegaloppeerd. Vervolgens weer in stap naar beneden het gladde asfalt af. In België is het een vetgate finish, laatste stuk gestapt en goed de tijd genomen om aan te bieden. Spannend moment de laatste keuring!

Hartslagen goed en toen het voor draven, beide goed gekeurd! Zarif met een A voor locomotie, wat de andere artsen in de vetgate nou zagen??

Navron heeft zich goed gedragen alsof hij nooit anders doet.