Team Carlee

Home Stal Carlée Hoefsmederij Paarden Paarden IM Het Team Sponsors Profiel Desiree Agenda Nieuws 2019 Links Contact

Haarle 7 september 83 km

Vrijdagavond vertrokken we met Team Carlee ditmaal bestaande uit Rene, Jeanette, Olav, Vicky en natuurlijk Fusion naar Haarle voor zijn 2de 80 dit jaar. Deze gingen we samen rijden met Natasha en Shatranj (arabier van Esther Groen), voor Shat werd het haar eerste 80 km. Bij aankomst in Haarle eerst naar de manege gereden om alvast het een en ander in de vetgate te zetten, daarna door naar ons adres voor de komende nacht. Fusion naast Shat in de stal gezet en wij het huisje in orde gemaakt. Gezellig met zijn alle wat gedronken en gegeten, daarna nog even met de paarden gewandeld. Beide staan 24/7 buiten, maar waren super braaf op stal.

`S Ochtends ging de wekker om 5.45, half 7 de paarden laden en op weg naar het terrein, 10 minuten verderop. Laatste spullen in de vetgate, Fusion laten keuren en toen was het alweer bijna tijd om te zadelen. Kwartier voor de start erop en wat los gereden in de grote binnenbak. Doel was opbouwend te rijden 14/15/16 per uur. Om 8 uur de start met 15 combinaties, met zijn alle rustig op weg achter de start auto aan. Natascha en ik reden voorop en in een rustige draf hebben we de eerste 5 km afgelegd, daarna wisselend in galop over de super mooie brede zandpaden. De iets lastigere stukken in draf of stap gedaan. De eerste lus was maar liefst 39 km lang, maar door het mooie terrein was het zo voorbij. Aangekomen bij de   vetgate waren mijn grooms er nog niet, zelf Fusion afgezadeld en Esther heeft hem onder tussen gemeten, 55 hup naar binnen, daar was hij precies 60. Zijn overige waarden waren goed, 45 min rust, maar waren mijn grooms? Na het keuren toch maar even gebeld, stonden nog te wachten op het laatste groompunt. Deze ronde met 14,72 pu gereden iets harder dan gepland.

Op naar de 2de ronde van 22 km, deze ging over een ander deel van het gebied. Stuk pittiger dan de ronde van 39 km, meer boomwortels en niet zo fijne paden echt een uitdaging dus. Door de lastigere ronde konden we niet ons doel na streven om rond de 15 pu te rijden. Rondje was snel voorbij, bij aankomst vetgate waren alle grooms er. Vetcheck laat vaak te wensen over (meten duurt erg lang), maar Fusion had 55 snel naar binnen net 2 minuten later dan Natascha. Bij de keuring een hartslag van 52, super netjes, volgende x toch maar sneller aanbieden. Beide paarden weer goed, wederom 45 min rust. Deze ronde met 14,54 pu gereden.

De 3de ronde was gelijk aan de 2de ronde, hierdoor wisten we waar de lastige punten zaten en wilde we meer galopperen waar kon. Helaas bleek Shat beetje last te hebben van de singel en als echte prinses moet je daar natuurlijk op reageren, door beetje rillerig te zijn :). Steeds even stoppen en dan konden we weer door. Al snel was de finish in beeld, hand in hand finishen lukte helaas niet, sprinten was ook uitgesloten dus rustig in draf voorbij de ontzettend enge Rabobank vlag en de vrijwilligers die de finish beheerde. Rustig naar het terrein gestapt en 40 min na de finish aangeboden voor de nakeuring altijd spannend! Fusion was als eerst aan de beurt… Ja hij was goed met een super mooie kaart! En klasse 4 start gerechtigd. Daarna de beurt aan Shat, Yes ook goed! Missie volbracht Shat haar eerste 80 km uitgelopen en Fusion is nu klasse 4 startgerechtigd. En beide paarden zijn vanaf het tweede rondje goed gaan drinken!

Gemiddelde snelheid over 83 km 14,96 per uur