Team Carlee

Home Stal Carlée Hoefsmederij Paarden Paarden IM Het Team Sponsors Profiel Desiree Agenda Nieuws 2019 Veulens 2022 Veulens 2023 Links Contact Te koop

6 Cei 2* Ermelo met Fusion

Na Fusion zijn goed uitgelopen 80 in Teteringen mocht hij nu echt aan het werk. Heerlijk zo`n CEI wedstrijd in de buurt. Vrijdagochtend alles ingepakt en `s middags op stap naar Ermelo, ik ben samen met Jeanette gegaan. René, Opa en Dees kwamen `s avonds. Even een tussenstop gemaakt bij Country Mill voor een laatste zadelcheck en daarna door naar het wedstrijdterrein.

Aangekomen Fuus in een box gezet, gaan aanmelden en de vetgate opbouwen. Water deden we pas `s avonds ivm het warme weer, vanaf 17 uur was de voorkeuring. Na even wachten was het onze beurt alles in orde nr 37 op zijn bil en de volgende dag om 6.15 van start!

Om 20 uur de voorbespreking maar eerst even naar onze super fijne slaapplaats bij Cathelijne en Dennis die sinds kort in Uddel wonen. Heerlijk gezeten en en natuurlijk Yorin weer even gezien! Tijdens het eten kwamen de andere ook aan en zijn we gezamenlijk terug gegaan naar de KNHS, inmiddels al iets afgekoeld en flinke bui opkomst dus het water kon gevuld worden en met Fuus nog even gewandeld.Zaterdag vroeg op! Desirée ging mee in Joyce haar groomteam als opdracht voor de perspectievengroep. Joyce reed de 160 en die start was om 5.30.

De 120 ging om 6.15 van start met 19 combinaties gingen we in een rustig tempo weg. Na de oversteek waren de meeste al snel vertrokken, samen met Michelle en een paar andere hebben we de eerste kilometers in draf afgelegd. Daarna viel eigenlijk alles uit elkaar en zijn Michelle en ik samen verder gereden. Genoten hebben we van de eerste van 30 km, paarden soms beetje te fit. Na de eerste ronde in 2.18 min aangeboden, Fuus draafde met mij voor ipv andersom. Alles in orde dus verplichte rust van 40 min. Met een gemiddelde snelheid van 15,28 km p/u hebben we ons goed aan ons plan van rond de 15 kunnen houden.

Tweede ronde was tegenovergestelde van de eerste met een kleine lus extra totaal 35 km. Mooie brede zandpaden flink wat stukken fijn kunnen galopperen. Zoals altijd in Ermelo voldoende groompunten en Fuus begon in deze ronde al goed te drinken. Tussendoor een hapje gras en zo vloog deze ronde weer voorbij. Ditmaal met 4.27 min kunnen aanbieden ivm problemen met de vetcheck. Keuring ging weer super, dus 50 min verplichte rust. Fuus at en dronk super goed. We zaten nu op totaal 65 km, van de 120. Gemiddelde snelheid 15,15 pu.

Op naar de derde ronde deze was weer gelijk aan ronde 1 van 30 km. Michelle mocht weer iets eerder weg, maar na een kleine km waren we alweer samen. Inmiddels wisten we de weg goed :) iets was saai was het wel vrijwel 3 dezelfde ronde, maar de paden zijn wel fijn aan deze kant van het bos. Na 3,57 min kunnen aanbieden. Keuring was wederom goed. Spannend we mochten het laatste rondje in van 25 km, mits de verplichte recheck op 15 min voor vertrek goed was. Fuus dronk en at nog steeds super goed en nog steeds erg fit. Inmiddels op 95 km. Deze ronde hadden we 15,55 km p/u gereden. Recheck in orde dus we mochten weg voor onze laatste ronde.

Fuus had nog erg veel zin in tegenstelling tot vorig jaar Lanaken (zijn eerste 120). Al snel waren Michelle en Gysghun weer in beeld en konden we de laatste ronde weer samen rijden. Veel blubber aan deze kant van het parcours en flink stuk over een fiets pad en mooie stukken door het bos en de laatste km`s over de heide. Zo vloog deze 25 weer voorbij! Finish bijna in beeld, we wilde beide niet sprinten dus in vlotte galop samen de de finish over. Michelle net ietsje eerder, waren als het goed is 11de en 12de.

Snel de paarden koelen en in beweging houden tegen het stijf worden. Na 7 minuten aan geboden en hij was goed!!! Met een super mooie kaart met veel A’tjes, wat een ander paard als vorig jaar Lanaken. Super fit stond ie er bij alsof ie niks had gedaan. De volgende dag prima in orde geen dikke benen. Prijs uitreiking te paard, erg leuk voor iedere deelnemer een prijs.

Uiteindelijk zijn we 10de en 11de geworden met een mooie gemiddelde snelheid van 15,59 p/u. Trots op onze paarden!

Fuus heeft nu vakantie in de wei en gaat af en toe mee rondje stappen. Verder plannen zijn een leuke 80 ergens rijden.


Uiteraard is deze prestatie

onmogelijk zonder een hecht

Team die altijd klaar staan met

water, eten, verzorgen van paard

en ruiter.

Bedankt voor deze fijne rit

René, Pap, Jeanette, Carin en

Natas!


En Dennis en Cathelijne voor het

fijne slaap adres!
27 Ermelo

Rene & Daan op pad voor oefen dressuur en springen. Was erg druk op het terrein, maar alles verliep prima. René was als eerste van de dressuur en kon hierdoor mooi los rijden in de ring. De proef ging goed en na afloop kregen ze uitleg van de jury.

Na de dressuur tijd om te springen in de mooie buiten piste van het centrum. Hierbij was ook instructie ze hebben twee rondes gesprongen wat heel goed ging!

Klaar om echt te starten.