Team Carlee

Home Stal Carlée Hoefsmederij Paarden Paarden IM Het Team Sponsors Profiel Desiree Agenda Nieuws 2019 Veulens 2022 Veulens 2023 Links Contact Te koop

Wassenaar 5 oktober 60 km

Na jaren weer eens onze ‘thuis’ wedstrijd gereden.

Wij trainen altijd in omgeving noordwijk/noordwijkerhout, terrein is wel vergelijkbaar met deze wedstrijd, maar iets minder zwaar.

Met het opheffen van de P/A sinds begin dit jaar zat mijn taak als vrijwilliger op de P/A erop. Goede reden om zelf eens te rijden. Fusion heeft de wedstrijd wel al eerder gelopen 3 jaar terug met Carmen Romer.

Bij aankomst op het wedstrijd terrein was het nog donker groom Caila heeft gewandeld met Fusion en ik heb de vetgate ingericht. Zodra het licht werd zijn we hem gaan keuren, mooie waardes klaar om van start te gaan voor de eerste ronde van 30 km.

De start was om 9.15 met 5 combinaties gingen we van start, de groep viel al snel uit elkaar 3 voor en ik samen met Hanneke op Valaam iets erachter. Rustig door het zware duinzand gedraafd en de minder zware stukken gegalopeerd. Op het strand eerst even de zee in gegaan om te koelen, daarna heerlijk in galop naar het keerpunt in Katwijk deze zat op 14 km. Valaam en Fusion liepen super fijn samen. Vrij snel waren we bij het keerpunt en lagen we nr 1 en 2, op naar de volgende 16 km van de eerste ronde. Terug weer in galop over het strand en vlak voor we de duinen weer ingingen eerst weer koelen in de zee. In het duin afwisselend draf en galop tot aan 1 km voor de vetgate in rustig tempo door gedraafd tot vlak voor de vetgate. Daar aangekomen was het groomteam compleet, Fusion zijn hartslag zakt enorm snel maar blijft altijd beetje schommelen rond de 60. Besloten om geen risico te nemen en met 5 minuten aangeboden. Hartslag van 52, andere waardes ook dik in orde. Gemiddelde snelheid 15,25 per uur. Op naar ronde 2 wij mochten als eerste de vetgate uit.

Plan was om de 2de ronde het tempo wat op te schroeven, meer galop minder draf. De echt zware stukken in draf door het duin verder alles in galop. Bij het tweede hek dacht Fusion nog net tussen het half open staande hek door te kunnen, maar dat paste niet… Hij kreeg de sluiting van het hek vol in zijn schouder, balen! Ik voelde niks, geen wond en hij liep goed, rustig verder gereden in stap naar beneden en eerst weer de zee in. Inmiddels was nr 2 uit onze groep ons achterop gereden en reed iets voor ons. Fusion voelde goed aan en we gingen weer verder in galop naar het keerpunt. Daar aangekomen heeft hij goed gedronken en konden we door voor de laatste 16 km. In de duinen was hij het een beetje zat, ik kon hem nog goed motiveren dat we er echt bijna waren, onderweg kwamen we een aantal andere deelnemers van andere klasse tegen en hij ging weer fijn lopen. Doorgereden tot vlak bij de finish in stap het terrein op en als eerste over de finish! Goed koelen en binnen 10 minuten aanbieden, met 8 minuten naar binnen… Zijn hartslag was 58, goed dus, nu nog half uur wachten en dan de nakeuring. 2de ronde met 17,40 per uur gereden.

Hartslag vond ik nog vrij hoog (52) verder alles goed, en met een hele mooie vetkaart en een eerste plaats met een gemiddelde snelheid van 16,26 per uur een mooie afsluiting van het seizoen.


Super afsluiting van ons seizoen!!     Winnaar Cavalor Cup 2013!!!!

Wij beginnen in februari weer met lichte trainingsritjes na een paar keer getraind te hebben, werd ik mee gesleept door 1 van onze andere paarden en heb daarbij mijn enkelbanden flink verrekt. Balen daar ging onze planning…. Veel rust moeten houden en in het begin met pijnstillers weer te paard. Vorig jaar waren we de gelukkige winnaar van de Cavalor Cup 2012 (1000 kilo voer!)

Ook in 2013 werd onder andere deze prijs weer ter beschikking gesteld voor de beste combinatie over 3 van de 5 wedstrijden. Bijna onmogelijk om nogmaals zo een geweldige prijs te winnen, maar toch hebben we 3 van deze wedstrijden mee genomen in de planning, je weet maar nooit…. Naast de wedstrijden van de cup wilde ik nog minimaal 1 keer een 80 km rijden als hij die goed zou uitlopen heeft hij zijn kwalificaties binnen om CEI te mogen lopen.

Kootwijkerbroek ijzig koude start van het seizoen, ik en Fusion waren nog onvoldoende getraind voor een klasse 2, dus op het gemak klasse 1 gestart met een paar andere, helaas werd Desiree haar pony bij de voorkeuring afgekeurd op locomotie. 3 weken later Leersum korte klasse 2 met Desiree en Lisette, alle 3 goed. Kort hierna werd Fuus heel erg verkouden, weer een periode niet kunnen trainen. Hij knapte gelukkig snel op en besloten om Ermelo klasse 2 lang te starten voor de cup. Hij liep deze wedstrijd super goed en was erg fit, en zo was onze eerste overwinning van dit jaar een feit. Renkum de geplande 80, hij was er klaar voor! Super gedronken, maar het spoor blijkt ineens wel een probleem…. Rustig gestart en een fijne opbouwende wedstrijd gereden, in de laatste ronde iedereen achter ons gelaten en zo werden we Gelders Kampioen klasse 3. Na deze mooie rit een kleine pauze en daarna weer opgepakt voor de tweede wedstrijd van de cup. Kootwijkerboek 2 de vermoeidste wedstrijd ooit voor me idee. Eerste ronde fijn gelopen maar heel veel alleen, tweede ronde was de drive weg kwamen bijna niemand meer tegen en de route kennen we inmiddels wel. Toch nog aardige snelheid kunnen maken en met ruim 40 min voorsprong op nummer 2 als eerste over de finish. Haarle eerste idee was een 100 km rijden, maar vriendin Natasha ging daar haar eerste 80 km met Shat rijden, samen is natuurlijk veel gezelliger! Ze hebben heel fijn gelopen samen en een mooi eind resultaat tweede en derde. Wassenaar onze derde wedstrijd voor de cup.. En gewonnen! Kon eigenlijk niet anders meer dan dat we de cup hadden gewonnen van de 5 wedstrijden gelden de beste 3 resultaten.

Bij de prijsuitreiking van Endurance De Peelrand werd de uitslag bekend gemaakt. We hebben hem weer gewonnen! Super trots natuurlijk op Fusion en ons vaste groomteam anders had dit nooit gelukt!


Verslag van Desiree

Ik heb zaterdag 19 oktober wedstrijd Wanroij gereden. Ik en me moeder hebben 23km gereden. Ik reed op me welsh pony Emma. Het was een super wedstrijd.

We kwamen er aan en doen gingen we de paarden uit laden. We gingen lekker wandelen,en nog even voordraven. We gingen naar de voorkeuring en alles was goed,een hardslag van 40. en toen gingen we weer terug naar de trailer en de paarden opzadelen. Toen we klaar waren gingen we naar de start. Even stappen en WEG. Op 4km waren de grooms er,gelijk ging me pony drinken. Op ongeveer 15km waren de grooms er weer,2 flessen water over me pony heen en we gingen weer door. Op 19km waren de grooms er weer,2 flessen water over me pony heen en we gingen weer door. Vlak voor de finish was me vriendin Caila,ze stond klaar met 2 flessen water,voor me moeder en ik. Toen we over de finish waren namen we de gok om gelijk aan te bieden,maar jammer genoeg een te hoge hardslag,68. Na 5min was mijn pony er hartslag al weer goed,56.

We gingen naar de trailer. Toen de tijd voorbij was gingen we naar de nakeuring,een hardslag van 40. Even voordraven ook goed wedstrijd GESLAACHT! Paarden in de trailer zetten en even een patatje halen,en hop naar de prijsuitreiking. Ik was 21ste van de 29 en me moeder was 24ste van de 29. Naar de auto en naar huis.


Vrijdag zijn we naar Country mill geweest. Herman van Country mill,ging mijn zadel nakijken. Het bleek dat er een schroef was afgebroken. Hij had mijn hele zadel uit elkaar gehad. Hij heeft stukjes leer achter in mijn zadel gedaan,en hij heeft hem weer opgevuld. Hij heeft ook me singelstoten veranderd. Hij is er wel 1uur mee bezig geweest.

Mijn moeder had haar paard Fusion mee. Haar zadel lag echt niet meer goed, zijn] heeft nu een ander zadel,een reactor panel zadel op proef. Hier de website http://reactorpanel.com/. Me moeder heeft ook nog met  een elektronisch dekje gereden. Dat ging goed. Ik heb toen ook nog even in de bak gereden. Het zadel lag goed. Ook wel een super service! Dank je wel Herman!

En Mariska voor het behandelen van Emma eerder deze maand!


Zondag 27 oktober was het zover de eerste dressuur wedstrijd met Enamorada. Ze werd direct op de proef gesteld het waaide flink, voor het eerst sinds ze bij ons is weer alleen op de trailer. Vreemd terrein buiten los rijden en dan ineens binnen een proefje lopen in een erg gehorige binnenbak.

Maar ze heeft het super gedaan was erg braaf en op wat kleine foutjes na goede proeven gelopen. Resultaat 2 keer een 4de plaats van de 6 en 174 en 176 punten.