Team Carlee

Home Stal Carlée Hoefsmederij Paarden Paarden IM Het Team Sponsors Profiel Desiree Agenda Nieuws 2019 Veulens 2022 Veulens 2023 Links Contact Te koop

CEI 1* 90 km Ermelo Vicky & Fusion
Na de domper in Bierbeek (afgekeurd op de finish) onze tweede poging voor onze eerste ster. Voor Ermelo is hij op controle geweest bij dierenarts Sander de Blauw, hij gaf groen licht om te starten. Ook zijn zadel een reactor panel is nagekeken door Herman (www.countrymill.nl) alles in orde. Dus onze inschrijving definitief gemaakt.
Vrijdag was de grote dag om 13 uur vertrek naar Ermelo met Jeanette en Desirée in Ermelo aan gekomen werden we onthaald met een flinke regen/onweersbui… Eerst maar op zoek naar de stal, deze was snel gevonden Fuus stond lekker relax. Konden wij mooi verder op onderzoek uit tussen de buien door. Het nieuwe KNHS centrum ligt er mooi bij, helaas is het nog niet helemaal af. Na wat zoeken kwamen we bij het secretariaat, deze had een mooie plek vlak voor de drafbanen. Na ons aangemeld te hebben zijn we de vetgate en cool area gaan opbouwen. Daarna het dorp in om iets te eten, om 18 uur was de keuring….  Met alle deelnemers tegelijk naar de keuring, alles verliep ontspannen en wij waren aan de beurt. Alles prima in orde, we mochten de volgende dag om 8 uur van start. Om 19.30 uur was de voorbespreking alles duidelijk de weervoorspellingen waren helaas niet zo gunstig en het terrein was al behoorlijk nat. Inmiddels was ook de andere helft van het groomteam aan gekomen, René, Olav en Caila. De meiden zijn nog met Fuus gaan wandelen en wij hebben de wedstrijd voor besproken. Alles gereed en lekker op tijd naar bed.
De volgende dag vroeg op, Caila had Fuus al om 5 uur gevoerd. Ik heb hem later nog gestapt. Laatste spullen naar de vetgate en tijd om te zadelen. Waren ruim op tijd bij de start zodat we daar nog wat konden los rijden. Hij was braaf maar wel erg fit. En om 8 uur de massa start met 9 combinaties een aantal gingen al snel vooruit Fuus was wonderbaarlijk braaf en de eerste km`s gingen perfect hier en daar een modderplas en met zijn 3en hebben een heel eind samen opgereden. Na een groompunt halverwege ben ik alleen verder gegaan. De eerste ronde van 30 km hebben we in een klein 2 uur afgelegd 15,44 pu, aanbieden ging snel eigenlijk gelijk goed, maar voor de zekerheid nog even gewacht, met 2.31 min naar binnen. Alles oké geen bemerkingen. Even rust in de vetgate en weer weg voor de 2de ronde van 35 km deze ronde ging de andere kant op en deze route was aanmerkelijk beter dan de andere lus, fijne brede zandpaden waar je super goed op kon galoperen. Grooms hadden wat problemen met vinden van de groompunten, veel alleen gereden zonder iemand te zien. Fuus heeft ergens in het bos uit een badkuip heel goed gedronken, was hij aan toe. Kort daarop de grooms weer gezien :) en toen het heidestuk op, flinke regenbuien onderweg gehad..  Het pad vlak voor de finish/vergate werd steeds slechter rustig door de diepe plassen en modderstukken gedraafd en we waren alweer terug bij de vetgate. Met een gemiddelde snelheid van 17.72 pu aanbieden op 1.46 min. Alles goed en kwartier voor vertrek terug voor verplichte recheck. Ook deze keuring kwam hij glansrijk door en mochten we echt op weg voor de laatste ronde van 25 km.  De ronde van 25 km was nagenoeg gelijk met de ronde van 35 km, vrij snel na vertrek uit de vetgate kwam ik een duitse ruiter tegen die ook de 90 km reed en de laatste ronde inging. Paarden liepen super fijn samen en hebben mooi om en om voorop gelopen. De km`s vlogen voorbij en met ander half uur waren we alweer terug. In vlotte galop als eerste van ons 2 de finish over! Overall was ik 4de. Gemiddelde snelheid laatste ronde 17,05 pu en met 7.07 min aangeboden, spannend!!!! En ja hij was goed! Wat een opluchting na Bierbeek. Volgens de endurance timing site was ik 3de geworden de ander die op nr 3 stond was afgekeurd op de finish.
Wat een super resultaat voor het hele team! 3de plaats en een snelheid van 16,71 pu en de snelste aanbied tijd van de hele dag (van de 90km)
Op naar onze eerste 120 km!
Leuke bijkomstigheid Fuus is over de magische grens van 1000 goedgekeurde km `s heen dat er nog vele mogen volgen.
18 mei Endurance Ermelo klasse 1
Team Carlee aan de start met 4 combinaties
2de geworden in de Team Challenge


25 Team Carlee gaat dressuur starten in Wassenaar
Caila impuls klasse met Private Passion en Desirée haar eerste B proef met Zarif
Verslag van Caila
Passie's eerste dressuurwedstrijd.
Zondag 25 mei was het zover, dressuurwedstrijd met passie! Het was zijn eerste keer voor een dressuurwedstrijd en mijn tweede. Jeanette heeft me heel lief geholpen met oefenen, dankje! Eigenlijk houd ik niet zo van dressuren maar zo'n wedstrijdje is wel leuk. We gingen pas om half elf laden dus we konden wel lekker uitslapen. Dees en ik gingen de paarden halen en Passie die dacht laat ik maar lekker achterin gaan staan, dan krijgt Caila ook nog wat beweging haha. Eenmaal weer bij de stallen aangekomen, poetsen! Poeh haha ik heb nog nooit zo lang gepoetst! Maar Zarif en PP zagen er weer tiptop uit dus gingen we laden. Ik had zn staart heel raar ingevlochten en er een knoop ingelegd zodat ie in ieder geval niet op ze staart kon poepen! En dat was gelukt, Desirée had een hele mooie staartvlecht gemaakt en Vicky een hengstenvlecht bij Zarif. Mijn staartvlecht lukte niet helemaal dus dat liet ik maar zitten, en Passie heeft geen manen dus dat bespaart een hoop moeite! Toen we bij de manege aankwamen zei vick dat ik maar Passie kon gaan zadelen, ik moest om twee uur en kwart over twee, maar ik moest me nog omkleden haha. Bij het losrijden was Passie super relaxed! En daardoor ik ook. Het doorzitten (wat ik dus heel erg moeilijk vind) ging best goed! En toen was het tijd om het proefje te rijden, eerst was hij een beetje hyper, maar daarna was Passie ook daar super relaxed en de proeven gingen super goed. De jury's zeiden bij beide proeven dat we een leuke combi zijn en daar was ik heel erg blij mee! Het enige echte minpuntje was dat als er in het proefje staat:'B afwenden en arbeidsstap' , dan moet je ín de wending in stap gaan dus niet erna, en dat deed ik dus haha. Ik had bij de proeven 201 en 204 punten! Jammer dat we een impuls reden anders hadden we al punten! Toen was de prijsuitreiking, twee keer 1e plaats! supersupersuper blij en een mooi halster gewonnen, en ook nog in mijn touwkleur! (babyblauw) Bedankt Vicky, Rene, Jeanette en iedereen die erbij was. Topdag! :D