Team Carlee

Home Stal Carlée Hoefsmederij Paarden Paarden IM Het Team Sponsors Profiel Desiree Agenda Nieuws 2019 Veulens 2022 Veulens 2023 Links Contact Te koop

Maart

Speurtocht naar een nieuwe pony voor Desirée valt niet mee. Pony`s genoeg maar nu nog de juiste vinden :).


7 maart `s avonds naar stal om een rondje te rijden met de paarden, bij het afhalen van Tahil zijn deken bleek hij een enorme wond te hebben op zijn bil….  Zag er echt vreselijk uit. Snel met hem naar de dierenarts gegaan. Zijn spier bolde een beetje uit de wond, hechten was niet mogelijk, de wond te oud en op die plek veel te veel spanning. Alleen operatief was mogelijk, andere optie was in laten slapen. Poeh dat was even heftig allemaal ineens. Met antibiotica en pijnstillers terug naar stal. Komende dagen eens goed nagedacht wat de beste beslissing zou zijn. In overleg met de onder andere de dierenarts hebben we besloten hem in te laten slapen.

Op 10 maart is hij bij ons op stal rustig ingeslapen.
11-12-13 maart stond er een training op het programma in het Reichswald. Samen met Natascha hebben we ondanks alles een heerlijk weekend gehad. Voor Navron zijn eerste uitstapje met 2 nachtjes slapen sinds hij bij ons is, hij was op stal erg onrustig maar verder super braaf. Zarif vond het allemaal prima. Tijdens het weekend een knappe arabier gespot op internet en een afspraak gemaakt voor de komende week. Beetje dubbel gevoel zo kort na het inslapen van Tahil.

Donderdag 17 maart was het zover op naar Renkum, Vicky, René, Desirée en Dimitria gaan kijken bij Pride een 10 jarige arabische ruin, uiteraard weer een schimmel! Desirée heeft hem onder leiding van Dimitria netjes gereden. Het klikte erg goed. Besloten om zondag nogmaals terug te gaan om hem in daglicht te bekijken.

Zondag 20 maart

Voor ons de eerste wedstrijd van het seizoen Vicky met Zarif op de 44 km. Doel was uiteraard uit rijden en rustig aan, Zarif had sinds April vorig jaar geen wedstrijd meer gelopen. Na aankomst gestapt met Zarif en naar de voorkeuring, hij was super ontspannen en goede waardes met een hartslag van 32 en allemaal A`s op de vetkaart konden we om 9 uur van start. De eerste km`s wil ik altijd rustig aan los draven. Helaas dacht Zarif hier heel anders over wat resulteerde in flinke discussies zo af en toe en een hartslag die met draven vele malen hoger was als normaal. Met galop zakte hij weer naar normale waardes, terug in draf schoot ie weer omhoog. Was de meter in de war, of maakte hij zich echt zo druk??? Na het eerste groompunt besloten om te gaan galopperen zijn hartslag was super netjes zo rond de 100-110. Vrijwel continue alleen hebben we heerlijk gereden. De stukjes met iets zwaarder zand zijn we gaan stappen. Bij aankomst vetgate gaf de hartslagmeter weer extreem hoge waardes aan.. Snel afgezadeld en naar binnen gegaan, hartslag 48.. Meter blijkt vandaag dus niet te vertrouwen 2de ronde afgelaten. Met wat meer galop was de 2de ronde zo voorbij, zo af en toe kwamen we andere combinatie`s tegen met name klasse 1 ruiters. Flitsende finish is helaas niet mogelijk in Kootwijkerboek, dus in stap het terrein op en de finish over. Voor de vorm heeft René de hartslag gemeten bij de finish deze was al 52. Prima in orde dus, over een half uur nakeuren. Zarif goed warm ingepakt en laten eten. Bij de nakeuring ook alles dik in orde! Hartslag 48 en allemaal A`s op de kaart. Totaal onverwacht een mooie 5de plaats behaald in een veld van 20 starts.

Volgende doel is zijn eerst 80 rijden in waarschijnlijk Ommen.


Na de wedstrijd door gereden naar Pride, dit keer waren Jeanette, Olav (opa) en Natascha ook mee. Desirée was het weekend bij haar vader. Pride bij daglicht gezien en goed gekeurd door ons allen. Als verassing voor Dees Pride gelijk mee genomen. Maandagavond is Vicky met Desirée naar stal gegaan, René had Pride al binnen gezet, anders had ze hem natuurlijk al gespot. Niks vermoedend liep ze de stal in.. En daar stond ie dan!! Pride haar nieuwe kanjer, dolgelukkig is ze met hem. Op naar vele mooie km`s samen.

De eerste ritjes zijn gemaakt en de wedstrijd planning is klaar.