Team Carlee

Home Stal Carlée Hoefsmederij Paarden Paarden IM Het Team Sponsors Profiel Desiree Agenda Nieuws 2019 Veulens 2022 Veulens 2023 Links Contact Te koop

Kootwijkerboek 11 Augustus

Aan de start:

Klasse 0 22 km

Desiree met Vivian

Jeanette met Yoram

Dimitria met Vai

Klasse 2 62 km

Vicky met Fusion

Klasse 2 Vicky & Fusion

Na een paar weken ’vrij’ te hebben gehad na zijn overwinning op de 80 km in Renkum ben ik Fusion weer gaan oppakken om hem klaar te hebben voor de 60 km in Kootwijkerbroek.

Vroeg vertrek met Fusion, Vivian de grooms en de ruiters. Jeanette en Dimi volgde later. Bij aankomst met de paarden gestapt en vervolgens naar de keuring, beide een mooie lage hartslag en de andere waardes prima in orde. Kleine Vivian in een stal gezet, haar start met Desiree was paar uur later. Vetgate ingericht en inmiddels tijd om te zadelen. Fusion was erg ontspannen kent inmiddels het terrein goed en kent het spelletje van de wedstrijden.

De start rustig vooraan weg achter de startauto tot aan het grote hek, hier ging het tempo door een aantal ruiters flink omhoog. Tot fusion zijn ergernis lekker blijven draven samen met Ineke. Na een km of 5 alleen verder gegaan in galop, af en toe wat andere combinaties tegen gekomen als snel was de eerst ronde alweer voorbij, op naar de vetgate. Groomteam stond al klaar, snel gehandeld om direct aan te kunnen bieden. Helaas weer haperingen met de Vetcheck, zekere voor het onzekere genomen en gewacht tot hij de hartslag weer gaf. Kost ontzettend veel tijd als hij niet goed werkt, Fusion heeft de neiging om rond de 60 te blijven steken, zomaar naar binnen gaan op de gok durfde we niet aan. Na 5 min was zijn hartslag ruim onder de 60 en konden we naar binnen. Door de assistente geteld op 52. Alles verder in orde we mochten verder voor ronde 2. De 1e ronde gereden in 17,04 pu.

Bij vertrek miste ik de drive beetje in hem, dit bleef ook zo gedurende de hele ronde. Had een beetje mijn vraagtekens,stukken gestapt, regelmatig gestopt om te laten plassen, maar nee hoor dan ging ie staan grazen. Heel weinig andere deelnemers tegen gekomen en hij kent het terrein te goed. Zijn motivatie was weg, ongeveer 50 km alleen gereden. Erg vermoeiende 2de ronde, blij dat ik bij de finish was! Daar binnen 6 min kunnen aanbieden met een hartslag van 56. Wachten op de nakeuring en goed!! Met een super mooie kaart en voor zijn doen een lage hartslag van 48 op de nakeuring. Gemiddelde snelheid 16.73 pu en een eerste plaats! Mooie Uvex helm gewonnen.

Wat zijn dip nou was? Combi denk van het alleen lopen, elektrolyten, bekend terrein. Geen idee hoop volgende wedstrijd in Haarle weer mijn vertrouwde drammerige ongeduldige Fusion te hebben.